View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:41:57
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 11(3)

[COLOR=black]PSAMUL 80[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui Asaf; mai-marelui cantaretilor. Pentru ghitith.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Bucurati-va de Dumnezeu, ajutorul nostru; strigati Dumnezeului lui Iacob ![/COLOR]
[COLOR=black]2. Cantati psalmi si bateti din timpane; cantati dulce din psaltire si din alauta.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Sunati din trimbita, la luna noua, in ziua cea binevestita a sarbatorii noastre ![/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca porunca pentru Israel este si oranduire a Dumnezeului lui Iacob. Marturie a pus in Iosif, cand a iesit din pamantul Egiptului; si a auzit limba pe care n-o stia :[/COLOR]
[COLOR=black]5. " Luat-am sarcina de pe umerii lui, ca mainile lui au robit la cosuri.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Intru necaz M-ai chemat si te-am izbavit, te-am auzit in mijlocul furtunii, si te-am cercat la apa certarii.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Asculta, poporul Meu, si-ti voi marturisi tie, Israele : De Ma vei asculta pe Mine,[/COLOR]
[COLOR=black]8. Nu vei avea alt Dumnezeu, nici nu te vei inchina la dumnezeu strain,[/COLOR]
[COLOR=black]9. Ca Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Cel ce te-am scos din pamantul Egiptului. Deschide gura si o voi umple pe ea.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Dar n-a ascultat poporul Meu glasul Meu si Israel n-a cautat la Mine.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Si l-am lasat sa umble dupa dorintele inimilor lor, si au mers dupa cugetele lor.[/COLOR]
[COLOR=black]12. De M-ar fi ascultat poporul Meu, de ar fi umblat Israel in caile Mele,[/COLOR]
[COLOR=black]13. I-as fi supus de tot pe vrajmasii lor si as fi pus mana Mea pe asupritorii lor ".[/COLOR]
[COLOR=black]14. Vrajmasii Domnului L-au mintit pe El, dar le va veni timpul lor, in veac.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Ca Domnul i-a hranit pe ei din graul cel mai ales si cu miere din stanca i-a saturat pe ei.[/COLOR]

[COLOR=black]PSAMUL 81[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui Asaf.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Dumnezeu a stat in dumnezeiasca adunare si in mijlocul dumnezeilor va judeca.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Pana cand veti judeca cu nedreptate, si la fetele pacatosilor veti cauta ?[/COLOR]
[COLOR=black]3. Judecati drept pe orfan si pe sarac si faceti dreptate celui smerit, celui sarman.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Mantuiti pe cel sarman si pe cel sarac; din mana pacatosului, izbaviti-l.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Dar ei n-au cunoscut, nici n-au priceput, ci in intuneric umbla; strica-se-vor toate randuielile pamantului.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Eu am zis : " Dumnezei sunteti si toti fii ai Celui Preainalt ".[/COLOR]
[COLOR=black]7. Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti. 8. Scoala-Te, Dumnezeule, judeca pamantul, ca toate neamurile sunt ale Tale.[/COLOR]

[COLOR=black]PSAMUL 82[/COLOR]

[COLOR=black]Un psalm al lui Asaf.[/COLOR]

[COLOR=black]1. Dumnezeule, cine se va asemana Tie ? Sa nu taci, nici sa Te linistesti, Dumnezeule ![/COLOR]
[COLOR=black]2. Ca iata, vrajmasfi Tai s-au intaraat si cei ce Te urasc au ridicat capul.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Impotriva poporului Tau au lucrat cu viclesug si s-au sfatuit impotriva sfintilor Tai.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Zis-au : " Veniti sa-i pierdem pe ei dintre neamuri si sa nu se mai pomeneasca numele lui Israel ".[/COLOR]
[COLOR=black]5. Ca s-au sfatuit intr-un gand impotriva lui. Impotriva Ta legamant au facut :[/COLOR]
[COLOR=black]6. Locasurile idumeilor si ismailitenii, Moabul si agarenii,[/COLOR]
[COLOR=black]7. Gheval si Amon si Amalic si cei de alt neam, cu cei ce locuiesc in Tir.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Ca si Asur a venit impreuna cu ei, ajutat-au fiilor lui Lot.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Fa-le lor ca lui Madian si lui Sisara, si ca lui Iavin, la raul Chison.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Pierit-au in Endor; facutu-s-au ca gunoiul pe pamant.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Pune pe capeteniile lor ca pe Oriv si Zev si Zevel si Salmana, pe toate capeteniile lor, care au zis : " Sa mostenim noi jertfelnicul lui Dumnezeu ".[/COLOR]
[COLOR=black]12. Dumnezeul meu, pune-i pe ei ca o roata, ca trestia in fata vantului,[/COLOR]
[COLOR=black]13. Ca focul care arde padurea, ca vapaia care arde muntii.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Asa alunga-i pe ei, in viforul Tau si in urgia Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Umple fetele lor de ocara, si vor cauta fata Ta, Doamne.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Sa se rusineze si sa se tulbure in veacul veacului si sa fie infruntati si sa piara.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Si sa cunoasca ei ca numele Tau este Domnul. Tu singur esti Cel Preainalt peste tot pamantul.[/COLOR]