View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:46:22
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 13(2)

[COLOR=black]PSAMUL 97[/COLOR][COLOR=black]

Un psalm al lui David.

1. Cantati Domnului cantare noua, ca lucruri minunate a facut Domnul.
2. Mantuitu-l-a pe el dreapta Lui si bratul cel sfant al Lui.
3. Cunoscuta a facut Domnul mantuirea Sa; inaintea neamurilor a descoperit dreptatea Sa.
4. Pomenit-a mila Sa lui Iacob si adevarul Sau casei lui Israel;
5. Vazut-au toate marginile pamantulul mantuirea Dumnezeului nostru.
6. Strigati lui Dumnezeu tot pamantul; cantati si va bucurati si cantati.
7. Cantati Domnului cu alauta, cu alauta si in sunet de psaltire;
8. Cu trambite si in sunet de corn, strigati inaintea Imparatului si Domnului.
9. Sa se zguduie marea si plinirea ei, lumea si cei ce locuiesc in ea.
10. Raurile vor bate din palme, deodata, muntii se vor bucura de fata Domnului, ca vine, vine sa judece pamantul.
11. Judeca-va lumea cu dreptate si popoarele cu nepartinire.

PSAMUL 98

Un psalm al lui David.

1. Domnul imparateste : sa tremure Popoarele; sade pe heruvimi : sa se cutremure pamantul.
2. Domnul in Sion este mare si inalt peste toate popoarele.
3. Sa se laude numele Tau cel mare, ca infricosator si sfant este. Si cinstea imparatului iubeste dreptatea.
4. Tu ai intemeiat dreptatea; judecata si dreptate in Iacob, Tu ai facut.
5. Inaltati pe Domnul Dumnezeul nostru si va inchinati asternutului picioarelor Lui, ca sfant este !
6. Moise si Aaron, intre preotii Lui si Samuel, intre cei ce cheama numele Lui.
7. Chemat-au pe Domnul si El i-a auzit pe ei, in stilp de nor graia catre ei;
8. Caci pazeau marturiile Lui si poruncile pe care le-a dat lor.
9. Doamne, Dumnezeul nostru, Tu i-ai auzit pe el; Dumnezeule, Tu Te-ai milostivit de ei si ai rasplatit toate faptele lor.
10. Inaltati pe Domnul Dumnezeul nostru si va Inchinati in Muntele cel sfant al Lui, ca sfant este Domnul, Dumnezeul nostru !

PSAMUL 99

Un psalm al lul David; spre lauda.

1. Strigati Domnului tot pamantul, slujiti Domnului cu veselie, intrati inaintea Lui cu bucurie.
2. Cunoasteti ca Domnul, El este Dumnezeul nostru; El ne-a facut pe noi si nu noi.
3. Iar noi, poporul Lui si oile pasunii Lui. Intrati pe portile Lui cu lauda si in curtile Lui cu cantari laudati-L pe El.
4. Cantati numele Lui, ca bun este Domnul; in veac este mila Lui si din neam in neam adevarul Lui.

PSAMUL 100

Un psalm al lul David.

1. Mila si judecata Ta voi canta Tie, Doamne.
2. Canta-voi si voi merge, cu pricepere, in cale fara prihana. Cand vei veni la mine ?
3. Umblat-am intru nerautatea inimii mele, in casa mea.
4. N-am pus inaintea ochilor mei lucru nelegiuit; pe calcatorii de lege i-am urat.
5. Nu s-a lipit de mine inima indadaratnica; pe cel rau, care se departa de mine, nu l-am cunoscut.
6. Pe cel ce clevetea in ascuns pe vecinul sau, pe acela l-am izgonit.
7. Cu cel mandru cu ochiul si nesatios cu inima, cu acela n-am mancat.
8. Ochii mei sunt peste credinciosii pamantului, ca sa sada ei impreuna cu mine. Cel ce umbla pe cale fara prihana, acela imi slujea.
9. Nu va locui in casa mea cel mandru; cel ce graieste nedreptati nu va sta inaintea ochilor mei.
10. In dimineti voi judeca pe toti pacatosii pamantului, ca sa nimicesc din cetatea Domnulul pe toti cei ce lucreaza fardelegea.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

DUPA A TREISPREZECEA CATISMA

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Apoi troparele, glasul al 4-lea :

Cu ochi milostiv, vezi Doamne, smerenia mea : caci cate putin viata mea se cheltuieste si din fapte nu-mi pot astepta mantuirea. Pentru aceasta ma rog : vezi Doamne, cu ochi milostiv, smerenia mea si ma mantuieste.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

Ca si cum ar fi de fata Judecatorul, grijeste-te, suflete, si-ti adu aminte de ceasul zilei celei infricosatoare, ca judecata e fara de mila celor ce n-au facut mila. De aceea strig catre Hristos Dumnezeu : Cunoscatorule de inimi, gresit-am ! Ci, inainte de a ma osandi, mantuieste-ma.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Luand aminte, Hristoase, la ziua si ceasul judecatii Tale celei infricosatoare, groaznice si nemitarnice, tremur ca un facator de rele, caci am lucruri de rusine, si fapte rele, pe care cu singur le-am lucrat cu sarguinta. Pentru aceasta cad inaintea Ta cu frica, strigand cu durere : Pentru rugaciunile celei ce Te-a nascut, mult-Milostive, mantuieste-ma !

Apoi,

Doamne miluieste ( de 40 de ori )

si rugaciunea aceasta :

Doamne Sfinte, Cel ce locuiesti intru cele inalte si cu ochiul Tau cel a toate vazator privesti spre toata zidirea, inaintea Ta am plecat grumazul sufletului si trupului si Tie ne rugam, Sfinte at sfintilor : tinde-Ti mana Ta cea nevazuta din sfant locasul Tau si ne binecuvanteaza pe noi, pe toti si orice Ti-am gresit cu voie sau fara de voie, ca un Dumnezeu bun si iubitor de oameni, iarta, daruindu-ne si bunatatile Tale cele din lume ! Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Dumnezeul nostru si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantulul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

[/COLOR]