Catisma 14(1)
[COLOR=black]CATISMA A PAISPREZECEA[/COLOR]
[COLOR=black]PSAMUL 101[/COLOR]
[COLOR=black]Rugaciunea unui sarac mahnit, care-si indrepteaza inaintea Domnului ruga sa.[/COLOR]
[COLOR=black]1. Doamne, auzi rugaciunea mea, si strigarea mea, la Tine sa ajunga ![/COLOR]
[COLOR=black]2. Sa nu intorci fata Ta de la mine; in orice zi ma necajesc, pleaca spre mine urechea Ta ![/COLOR]
[COLOR=black]3. In orice zi Te voi chema, degrab auzi-ma ![/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca s-au stins ca fumul zilele mele si oasele mele ca uscaciunea s-au facut.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Ranita este inima mea si s-a uscat ca iarba; ca am uitat sa-mi mananc panea mea.[/COLOR]
[COLOR=black]6. De glasul suspinului meu, osul meu s-a lipit de carnea mea.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Asemanatu-m-am cu pelicanul din pustie; ajuns-am ca bufnita din daramaturi.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Privegheat-am si am ajuns ca o pasare singuratica pe acoperis.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Toata ziua m-au ocarat vrajmasii mei si cei ce ma laudau, impotriva mea se jurau.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Ca cenusa am mancat in loc de paine si bautura mea cu plangere am amestecat-o,[/COLOR]
[COLOR=black]11. Din pricina, urgiei Tale si a maniei Tale; ca, ridicandu-ma eu, m-ai surpat.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Zilele mele ca umbra s-au plecat si eu ca iarba m-am uscat.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Iar Tu, Doamne, in veac ramai si pomenirea Ta din neam in neam.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Sculandu-Te, vei milui Sionul, ca vremea este sa-l miluiesti pe el, ca a venit vremea.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Ca au iubit robii Tai pietrele lui si de tarana lui le va fi mila.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Si se vor teme neamurile de numele Domnului si toti imparatii pamantului de slava Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Ca va zidi Domnul Sionul si se va arata intru slava Sa.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Cautat-a spre rugaciunea celor smeriti si n-a dispretuit cererea lor.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Sa se scrie acestea pentru neamul ce va sa vina si poporul ce se zideste va lauda pe Domnul;[/COLOR]
[COLOR=black]20. Ca a privit din inaltimea cea sfanta a Lui, Domnul din cer pe pamant a privit,[/COLOR]
[COLOR=black]21. Ca sa auda suspinul celor ferecati, sa dezlege pe fiii celor omorati,[/COLOR]
[COLOR=black]22. Sa vesteasca in Sion numele Domnului si lauda Lui in Ierusalim,[/COLOR]
[COLOR=black]23. Cand se vor aduna popoarele impreuna si imparatiile, ca sa slujeasca Domnului.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Zis-am catre Dumnezeu in calea tariei Lui : Vesteste-mi putinatatea zilelor mele.[/COLOR]
[COLOR=black]25. Nu ma lua la jumatatea zilelor mele, ca anii Tai, Doamne, sunt din neam in neam.[/COLOR]
[COLOR=black]26. Dintru inceput Tu, Doamne, pamantul l-ai intemeiat, si lucrul mainilor Tale sunt cerurile.[/COLOR]
[COLOR=black]27. Acelea vor pieri, iar Tu vei ramane, si toti ca o haina se vor invechi si ca un vesmant ii vei schimba si se vor schimba.[/COLOR]
[COLOR=black]28. Dar Tu acelasi esti si anii Tai nu se vor imputina.[/COLOR]
[COLOR=black]29. Fiii robilor Tai vor locul pamantul lor si semintia lor in veac va propasi.[/COLOR]
[COLOR=black]PSALMUL 102[/COLOR]
[COLOR=black]1. Binecuvinteaza, suflete al meu pe Domnul, si toate cele dinlauntrul meu, numele cel sfant al Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Binecuvinteaza, suflete al meu pe Domnul, si nu uita toate rasplatirile Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Pe Cel ce curateste toate faradelegile tale; pe Cel ce vindeca toate bolile tale.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Pe Cel ce izbaveste din stricaciune viata ta; pe Cel ce te incununeaza cu mila si cu indurari.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Pe Cel ce umple de bunatati dorirea ta; innoi-se-vor ca ale vulturului tineretile tale.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Cel ce face milostenie, Domnul, si judecata tuturor celor ce li se face strambatate.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Cunoscute a facut caile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile sale.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Indurat si milostiv este Domnul, indelung-Rabdator si mult-Milostiv.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Nu pana in sfarsit Se va iuti, nici in veac Se va mania.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Nu dupa pacatele noastre a facut noua, nici dupa faradelegile noastre a rasplatit noua,[/COLOR]
[COLOR=black]11. Ca dupa inaltimea cerului de la pamant, a intarit Domnul mila Sa spre cei ce se tem de Dansul.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Pe cat sunt de departe rasariturile de la apusuri, departat-a de la noi faradelegile noastre.[/COLOR]
[COLOR=black]13. In ce chip miluieste tatal pe fii, asa a miluit Domnul pe cei ce se tem de Dansul.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Ca El a cunoscut zidirea noastra; adusu-si-a aminte ca tarana suntem.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului, asa va inflori.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Ca duh a trecut printr-insul si nu va fi si nu-si va mai cunoaste inca locul sau.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Iar mila Domnului din veac si pana in veac, spre cei ce se tem de Dansul;[/COLOR]
[COLOR=black]18. Si dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce pazesc asezamantul de lege al Lui[/COLOR]
[COLOR=black]19. Si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le faca pe ele. Domnul in cer a gatit Scaunul Sau si Imparatia Lui peste toti stapaneste.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Binecuvantati pe Domnul, toti ingerii Lui, cei puternici la vartute, care faceti cuvantul Lui si auziti glasul cuvintelor Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Binecuvantati pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceti voia Lui.[/COLOR]
[COLOR=black]22. Binecuvantati pe Domnul, toate lucrurile Lui; in tot locul stapanirii Lui, binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul.[/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
|