Catisma 14(2)
[COLOR=black]PSAMUL 103[/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David[/COLOR]
[COLOR=black]1. Binecuvanteaza, suflete al meu pe Domnul ! Doamne, Dumnezeul meu, maritu-Te-ai foarte ![/COLOR]
[COLOR=black]2. Intru stralucire si in mare podoaba Te-ai imbracat. Cel ce Te imbraci cu lumina ca si cu o haina;[/COLOR]
[COLOR=black]3. Cel ce intinzi cerul ca un cort; Cel ce acoperi cu ape cele mai de deasupra ale lui;[/COLOR]
[COLOR=black]4. Cel ce pui norii suirea Ta; Cel ce umbli peste aripile vanturilor;[/COLOR]
[COLOR=black]5. Cel ce faci pe ingerii Tai duhuri si pe slugile Tale para de foc ;[/COLOR]
[COLOR=black]6. Cel ce ai intemeiat pamantul pe intarirea lui, si nu se va clatina in veacul veacului.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Adancul ca o haina este imbracamintea Lui; peste munti vor sta ape.[/COLOR]
[COLOR=black]8. De certarea Ta vor fugi, de glasul tunetului Tau se vor infricosa.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Se suie munti si se coboara vai, in locul in care le-ai intemeiat pe ele.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Hotar ai pus, pe care nu-l vor trece si nici nu se vor intoarce sa acopere pamantul.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Cel ce trimiti izvoare in vai, prin mijlocul muntilor vor trece ape;[/COLOR]
[COLOR=black]12. Adapa-se-vor toate fiarele campulul, asinii salbatici setea isi vor potoli.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Peste acelea pasarile cerulul vor locui; din mijlocul stancilor vor da glas.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Cel ce adapi muntii din cele mai de deasupra ale Tale, din rodul lucrurilor Tale se va satura pamantul.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Cel ce rasari iarba dobitoacelor si verdeata spre slujba oamenilor;[/COLOR]
[COLOR=black]16. Ca sa scoata paine din pamant si vinul veseleste inima omului;[/COLOR]
[COLOR=black]17. Ca sa veseleasca fata cu untdelemn si painea inima omului o intareste.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Satura-se-vor copacii campului, cedrii Libanului pe care i-ai sadit; acolo pasarile isi vor face cuib.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Locasul cocostarcului in chiparosi. Muntii. cel inalti adapost cerbilor, stancile scapare iepurilor.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Facut-ai luna spre vremi; soarele si-a cunoscut apusul sau.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Pus-ai intuneric si s-a facut noapte, cand vor iesi toate fiarele padurii;[/COLOR]
[COLOR=black]22. Puii leilor mugesc ca sa apuce si sa ceara de la Dumnezeu mancarea lor.[/COLOR]
[COLOR=black]23. Rasarit-a soarele si s-au adunat si in culcusurile lor se vor culca.[/COLOR]
[COLOR=black]24. Iesi-va omul la lucrul sau si la lucrarea sa pana seara.[/COLOR]
[COLOR=black]25. Cat s-au marit lucrurile Tale, Doamne, toate cu intelepciune le-ai facut ! Umplutu-s-a pamantul de zidirea Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]26. Marea aceasta este mare si larga; acolo se gasesc taratoare, carora nu este numar, vietati mici si mari.[/COLOR]
[COLOR=black]27. Acolo corabiile umbla; balaurul acesta pe care l-ai zidit, ca sa se joace in ea.[/COLOR]
[COLOR=black]28. Toate catre Tine asteapta ca sa le dai lor hrana la buna vreme.[/COLOR]
[COLOR=black]29. Dandu-le Tu lor, vor aduna; deschizand Tu mana Ta, toate se vor umple de bunatati.[/COLOR]
[COLOR=black]30. Dar intorcandu-Ti Tu fata Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor si se vor sfarsi si in tarana se vor intoarce.[/COLOR]
[COLOR=black]31. Trimite-vei duhul Tau si se vor zidi si vei innoi fata pamantului.[/COLOR]
[COLOR=black]32. Fie slava Domnului in veac ! Veseli-se-va Domnul de lucrurile Sale.[/COLOR]
[COLOR=black]33. Cel ce cauta spre pamant si-l face pe el de se cutremura; Cel ce se atinge de munti si fumega.[/COLOR]
[COLOR=black]34. Canta-voi Domnului in viata mea, canta-voi Dunmezeului meu cat voi fi.[/COLOR]
[COLOR=black]35. Placute sa-i fie Lui cuvintele mele, iar eu ma voi veseli de Domnul.[/COLOR]
[COLOR=black]36. Piara pacatosii de pe pamant si cei fara de lege, ca sa nu mai fie. Binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul.[/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
|