View Single Post
Vechi 16.03.2009, 02:00:15
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Catisma 18(2)

[COLOR=black]PSAMUL 129[/COLOR][COLOR=black]

Cantarea treptelor.

1. Dintru adancuri am strigat catre Tine, Doamne ! Doamne, auzi glasul meu !
2. Fie urechile Tale cu luare-aminte la glasul rugaciunii mele.
3. De Te vei uita la faradelegi, Doamne, Doamne, cine va suferi ?
4. Ca la Tine este milostivirea.
5. Pentru numele Tau, Te-am asteptat, Doamne; asteptat-a sufletul meu spre cuvantul Tau,
6. Nadajduit-a sufletul meu in Domnul, din straja diminetii pana in noapte. Din straja diminetii sa nadajduiasca Israel spre Domnul.
7. Ca la Domnul este mila si multa mantuire la El
8. Si El va izbavi pe Israel din toate faradelegile lui.

PSAMUL 130

Un psalm al lui David. Cantarea treptelor.

1. Doamne, nu s-a mandrit inima mea, nici nu s-au inaltat ochii mei, nici n-am umblat dupa lucruri mari, nici dupa lucruri mai presus de mine;
2. Dimpotriva, mi-am smerit si mi-am domolit sufletul meu, ca un prunc intarcat de mama lui, ca rasplata a sufletului meu.
3. Sa nadajduiasca Israel in Domnul, de acum si pana in veac !

PSAMUL 131

Cantarea treptelor.

1. Adu-Ti aminte, Doamne, de David si de toate blandetile lui.
2. Cum s-a jurat Domnului si a fagaduit Dumnezeului lui Iacob :
3. Nu voi intra in locasul casei mele, nu ma voi sui pe patul meu de odihna,
4. Nu voi da somn ochilor mei si genelor mele dormitare si odihna tamplelor mele,
5. Pana ce nu voi afla loc Domnului, locas Dumnezeului lui Iacob.
6. Iata, am auzit de chivotul legii; in Efrata L-am gasit, in tarina lui Iaar.
7. Intra-vom in locasurile Lui, inchina-ne-vom la locul unde au stat picioarele Lui.
8. Scoala-Te, Doamne, intru odihna Ta, Tu si chivotul sfintirii Tale.
9. Preotii Tai se vor imbraca cu dreptate si cuviosii Tai se vor bucura.
10. Din pricina lui David, robul Tau, sa nu intorci fata unsulul Tau.
11. Juratu-S-a Domnul lui David adevarul si nu-l va lepada : " Din rodul pantecelui tau voi pune pe scaunul tau,
12. De vor pazi fiii tai legamamtul Meu si marturiile acestea ale Mele, in care ii voi invata pe ei, si fiii lor vor sedea pana in veac pe scaunul tau ".
13. Ca a ales Domnul Sionul, si l-a ales ca locuinta Lui.
14. " Aceasta este odihna Mea in veacul veacului. Aici voi locui, ca l-am ales pe el.
15. Roadele lui le voi binecuvanta foarte; pe saracii lui ii voi satura cu paine.
16. Pe preotii lui ii voi imbraca cu izbavire si cuviosii lui cu bucurie se vor bucura.
17. Acolo voi face sa rasara puterea lui David; gatit-am faclie unsului Meu.
18. Pe vrajmasii lui ii voi imbraca cu rusinie, iar pe dansul va inflori sfintenia Mea "

PSAMUL 132

Un psalm al lui David. Cantarea treptelor.

1. Iata acum ce este bun si ce este frumos, decat numai a locui fratii iampreuna !
2. Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboara pe barba, pe barba lui Aaron, care se coboara pe marginea vesmintelor lui.
3. Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboara pe muntii Sionului, ca unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvmatarea si viata, pana in veac.

PSAMUL 133

Cantarea treptelor.

1. Iata acum binecuvantati pe Domnul toate slugile Domnului, care stati in casa Domnului, in curtile casei Dumnezeului nostru.
2. Noaptea ridicati mainile voastre spre cele sfinte si binecuvantati pe Domnul.
3. Te va binecuvanta Domnul din Sion, Cel ce a facut cerul si pamantul.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

DUPA A OPTSPREZECEA CATISMA

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Apoi troparele, glasul al 2-lea :

Mai inainte de a ma osandi, Doamne, Doamne al meu, da-mi intoarcere si indreptare de pacatele mele cele multe ! Da-mi umilinta duhovniceasca, ca sa strig catre Tine : Dumnezeul meu cel milostiv si iubitor de oameni, miluleste-ma !

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

Dobitoacelor celor fara de minte asemanandu-ma eu, pacatosul, m-am facut deopotriva cu ele ; daruieste-mi intoarcere Hristoase, ca sa iau de la Tine mare mila !

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Nu-ti intoarce, stapana, fata ta de la mine, cel ce ma rog tie, ci ca o Maica milostiva a induratulul Dumnezeu, sarguieste de-mi daruieste sa ma pocaiesc, mai inainte de sfarsit, ca sa ma mantuiesc prin tine. Ca tu, Doamna mea, esti mantuirea mea si nadejdea mea cea neinfruntata.

Apoi,

Doamne miluieste ( de 40 de ori )

si rugaciunea aceasta :

Damne, nu ma mustra cu mania Ta, si cu urgia Ta nu ma certa ! Stapane Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu celui viu, miluieste-ma pe mine pacatosul, saracul, golul, lenesul, nepasatorul, lipsitul, ticalosul, desfranatul si preadesfranatul, care ma tavalesc in pacate impotriva firii; intinatul, nerecunoscatorul, nemilostivul, impietritul, betivul, aprinsul, obraznicul, indraznetul, cel fara de raspuns si nevrednic de iubirea Ta de oameni, dar vrednic de tot chinul si de gheena si de pedeapsa. Deci, pentru atata multime de greseli ale mele, izbavitorule, nu ma pune sub multimea chinurilor, ci ma miluieste, ca sunt neputincios si cu sufletul si cu trupul, cu judecata si cu gandul, si ma mantuieste pe mine nevrednicul robul Tau, cu judecatile care stii, pentru rugaciunile Preacuratei Stapanei noastre, Nascatoarei de Dumnezeu, si ale tuturor sfintilor, care din veac au bineplacut Tie. Ca binecuvantat esti in vecii veciior. Amin.

[/COLOR]