Catisma 19(2)
[COLOR=black]PSAMUL 137[/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David[/COLOR]
[COLOR=black]1. Lauda-Te-voi, Doamne, cu toata inima mea, ca ai auzit cuvantele gurii mele, si inaintea ingerilor iti voi canta.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Inchina-ma-voi in locasul Tau cel sfant si voi lauda numele Tau, pentru mila Ta si adevarul Tau ; ca ai marit peste tot numele cel sfant al Tau.[/COLOR]
[COLOR=black]3. In orice zi Te voi chema, degrab ma auzi ! Sporeste in sufletul meu puterea.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Sa Te laude pe Tine, Doamne, toti imparatii pamantului, cand vor auzi toate graiurile gurii Tale,[/COLOR]
[COLOR=black]5. Si sa cante in caile Domnului, ca mare este slava Domnului.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Ca inalt este Domnul si spre cele smerite priveste si pe cele inalte de departe le cunoaste.[/COLOR]
[COLOR=black]7. De ajung la necaz, viaza-ma ! Impotriva vrajmasilor mei ai intins mana Ta si m-a izbavit dreapta Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Domnul le va plati lor pentru mine. Doamne, mila Ta este in veac; lucrurile mainilor Tale nu le trece cu vederea.[/COLOR]
[COLOR=black]PSAMUL 138[/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor.[/COLOR]
[COLOR=black]1. Doamne, cercetatu-m-ai si m-ai cunoscut.[/COLOR]
[COLOR=black]2. Tu ai cunoscut sederea mea si scularea mea; Tu ai priceput gandurile mele de departe.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Cararea mea si firul vietii mele Tu le-ai cercetat, si toate caile mele mai dininte le-ai vazut.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca inca nu este cuvant pe limba mea[/COLOR]
[COLOR=black]5. Si iata, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate pe cele din urma si pe cele de demult; Tu m-ai zidit si ai pus peste mine mana Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Minunata este stiinta Ta, mai presus de mine; este inalta si n-o pot ajunge.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Unde ma voi duce de la Duhul Tau si de la fata Ta unde voi fugi ?[/COLOR]
[COLOR=black]8. De ma voi sui in cer, Tu acolo esti. De ma voi pogori in iad, de fata esti.[/COLOR]
[COLOR=black]9. De voi lua aripile mele de dimineata, si de ma voi aseza la marginile marii[/COLOR]
[COLOR=black]10. Si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Si am zis : " Poate aIntunericul ma va acoperi si se va face noapte lumina dimprejurul meu ".[/COLOR]
[COLOR=black]12. Dar intunericul nu este intuneric la Tine si noaptea ca ziua va lumina. Cum este intunericul ei, asa este si lumina ei.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Ca Tu ai zidit rarunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Te voi lauda, ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrurile Tale si sufletul meu le cunoaste foarte.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai facut intru ascuns, nici fiinta mea pe care ai urzit-o ca in cele mai de jos ale pamantului.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tai si in cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor savarsi si nici una din ele nu va fi nescrisa.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tai, Dumnezeule, si foarte s-a intarit stapanirea lor.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Si-i vor numara pe ei si mai mult decat nisipul se vor inmulti. M-am sculat si inca sunt cu Tine.[/COLOR]
[COLOR=black]19. O, de ai ucide pe pacatosi, Dumnezeule ! Barbati varsatori de sange, departati-va de la mine ![/COLOR]
[COLOR=black]20. Acestia Te graiesc de rau, Doamne, si vrajmasii Iti hulesc numele.[/COLOR]
[COLOR=black]21. Oare, nu pe cei ce Te urasc pe Tine, Doamne, am urat, si asupra vrajmasilor Tai m-am mahnit ?[/COLOR]
[COLOR=black]22. Cu ura desavarsita i-am urat pe ei si mi s-au facut dusmani.[/COLOR]
[COLOR=black]23. Cerceteaza-ma, Doamne, si cunoaste inima mea; incearca-ma si cunoaste cararile mele[/COLOR]
[COLOR=black]24. Si vezi de este calea faradelegii in mine si ma indrepteaza pe calea cea vesnica.[/COLOR]
[COLOR=black]PSAMUL 139[/COLOR]
[COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor.[/COLOR]
[COLOR=black]1. Scoate-ma, Doamne, de la omul viclean si de omul nedrept ma izbaveste,[/COLOR]
[COLOR=black]2. Care gandeau nedreptate in inima, toata ziua imi duceau razboi.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Ascutit-au limba lor ca a sarpelui; venin de aspida sub buzele lor.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Pazeste-ma, Doamne, de mana packosului; scoate-ma de la oamenii nedrepti, care au gandit sa impiedice pasii mei.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Pusu-mi-au cei mandri cursa mie si funii; curse au intins picioarelor mele; pe carare mi-au pus pietre de poticneala.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Zis-am Domnului : " Dumnezeul meu esti Tu, asculta, Doamne, glasul rugaciunii mele ".[/COLOR]
[COLOR=black]7. Doamne, Doamne, puterea mantuirii mele, umbrit-ai capul meu in zi de razboi.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Sa nu ma dai pe mine, Doamne, din pricina poftei mele, pe mana pacatosului; viclenit-au impotriva mea; sa nu ma parasesti, ca sa nu se trufeasca.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Varful latului lor, osteneala buzelor lor sa-i acopere pe ei ![/COLOR]
[COLOR=black]10. Sa cada peste ei carbuni aprinsi; in foc arunca-i pe ei, in necazuri, pe care sa nu le poata rabda.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Barbatul limbut nu se va indrepta pe pamant; pe omul nedrept rautatea il va duce la pieire,[/COLOR]
[COLOR=black]12. Stiu ca Domnul va face judecata celui sarac si dreptate celor sarmani.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Iar dreptii vor lauda numele Tau si vor locui cei drepti in fata Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR]
[COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR]
[COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR]
|