Sunt doua volume, le am acasa, dar sunt si in format electronic. Lasa-mi mailul tau pe privat si ti-o trimit (cred ca o am doar pe prima in format text). Oricum, nu sunt scumpe deloc si pe mine m-au impresionat.
Gheron Iosif a stat a Athos de pe la 18 ani pana pe la 80 de ani. De la el am auzit prima data de rugaciunea inimii. A ajuns la batranete sa aiba darul vederii in duh si a marturisit luptele crunte pe care le ducea cu ispitele, dar si trairile extatice care il mangaiau cand abia mai putea sa reziste nevointelor desavarsirii. De la el am auzit de cea mai inalta treapta a rugaciunii, asa-numita
theoria sau contemplatia lui Dumnezeu inca din lumea aceasta. Si sa vezi in ce fel scrie un om care, vorba lui, n-a avut nici o scoala in afara manastirii...
De fapt, daca scrii pe Google:
intitle:"index.of" (doc|pdf|rar|ace|zip) marturii din viata monahala -html -htm -php -asp -cf -jsp
vei obtine doua rezultate. Primul este
http://liviu.myeweb.net/BOOKS/religie/?thumb=1
de unde vei putea downloada cartea in format zip.
Prin extensie, asa se poate gasi usor pe Google orice fel de fisier daca-i stii extensia, fara a ti se returna sute de mii de rezultate ale cautarii.