Deshi cuvintele Moshului erau mai mult pentru vremurile acelea, pentru ocarmuirea de atunci, pentru maimarii acelor ani, totushi cuvintele trambitzei nr.2 a Domnului sunt valabile shi astazi, iar ciobanashul Petrache Lupu pazind mereu "Taina vorbei cele Mari" a dat multe minuni shi proorocii adevarate, curate, oamenilor:
http://www.rostonline.org/blog/razva...-maglavit.html
"...
Nu sînt doctor, nu sînt vrăjitor. [...]
Dumnezeu să ne ierte păcatele noastre, că sîntem răi. [...] Să vă pocăiți! [...] Nu rîdeți de bătrînii voștri, nu rîdeți de nimeni! Nu mai aruncați copii pe la gropi, pe la fîntîni, pe la grîu, pe la porumb, că e rău de noi, fraților! Ne canonește fără muncă [...] Dacă nu-i muncă [...] n-ai cu ce ține nimic. Mor vitele, mor oamenii, mor copiii. Nu-i ce mînca. Boierii au bani mulți, dar n-au ce face cu ei, dacă nu-i muncă... [...]
Pare rău de lume, de vorba ce am, că nu pot spune la nimeni, că nu am voie...
Lumea care e bolnavă, e de la Dumnezeu, că trăiește în răutate, în dușmănie, și e contra, nu crede... [...]
Toată țara să se pocăiască! Asta este porunca lui Dumnezeu, care m-a trimis la toată Rumânia... […] Nu sînt doctor, nu sînt vrăjitor... Pentru vorba lui Moșu mă-njură lumea […] De ce nu credeți? Pentru mine e dată porunca? De voi e rău! […] Eu n-am luat bani de la nimeni, n-am luat nimic. Habar n-am de cel ce nu crede. La urmă o să vă căiți… Ce ne-a spus ciobanul Petre Lupu? Ce-am făcut de nu l-am ascultat?… Să nu vă căiți, la urmă… Cel mai mare om din țară trebuie să se pocăiască! […] Carte nu știu. Eu mi-am făcut datoria. Dumnezeu vă iartă, dacă vă pocăiți. Dacă nu, treaba voastră!…"