Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Nu ințelegeți că in deosebirea caracterelor se ascunde armonia lui Dumnezeu ? Micile deosebiri ale caracterelor soților ajută la crearea unei familii armomioase, pentru că unul il completează pe celălalt. Caracterele deosebite creează armonia. Vai vouă, dacă ați avea aceleași caracter ! Gâniți-vă ce s-ar fi intâmplat dacă, de pildă, amândoi v-ați mânia repede. Ați fi dărmat casa. Sau, dacă amândoi ați fi cu caractere blânde. Ați fi dormit in picioare. Dacă ați fi fost zgârciți , v-ați fi potrivit, dar ați fi mers amândoi in iad. Iar dacă ați fi fost amândoi cu dare de mână, ați fi putut ține casa ? Ați fi distrus - o și copiii voștri ar fi umblat pe drumuri .
|
Dacă un lemn strâmb ia un lemn strâmb, nu-i așa că nu se vor potrivi intre ele ? Ci se vor omorî intr-o zi. Dar ia ascultați ce se intâmplă. Dumnezeu rânduiește ca unul bun să ia un lemn strâmb, ca să-l ajute, pentru că se poate ca acela să aibă intenție bună, dar să nu fi fost ajutat de mic. Știți ce le-am spus unor soți ? "Fiindcă va potriviți, de aceea nu va potriviți". Amândoi sunt sensibili. Dacă se va intâmpla ceva in casă, amândoi se vor pierde cu firea și vor incepe : "Vai ce-am pățit ! " va spune unul, "Vai ce-am pățit ! ", va spune celălalt. Adică unul il ajută pe celălalt să deznădajduiască si mai mult. Nu-l poate intări cât de puțin pe celălalt, spunându-i : " Ia stai , nu este un lucru chiar așa de grav ceea ce se intâmplă!".
Vreau să spun că toate sunt de trebuință. Dar, firește, nu trebuie să intreacă măsura, ci fiecare să-l ajute pe celălalt in felul său. Dacă, de pildă, mănânci ceva foarte dulce, simți nevoia apoi să mănânci ceva care este puțin sărat. Puțin sărat insă ajută, precum și puțin acru. Dar dacă cel care este acru va spune: " Să vă faceți toți acri ca mine", cel care este amar : "Să vă faceți toți amari", atunci nu se va putea face sat.