Citat:
În prealabil postat de alx
Adevarat graiesti. Doar "cantarea cantarilor" merita luata in seama, restul poeziilor, in cea mai mare parte sunt cuvintele unor refulati, neadaptati social, si in Hristos, departe de drumul catre Tatal Ceresc.
|
Cântarea Cântarilor are la baza poezia erotica egipteana antica, dar erotismul acelor vremuri era mai putin sofisticat decât cel contemporan si prin asta mai putin pervers, dar totusi necurat. Însa aceasta cântare a fost inclusa în canonul bibliei iudaice si a celei crestine din alt motiv, pentru ca el simboliza legatura lui Israel cu Dumnezeu si respectiv a Bisericii cu Hristos.
Sunt si poezii frumoase, cele muncite mult, ca ale lui Eminescu, nu cele scrise la betie ca ale lui Nichita Stanescu, care nu au nici un sens sau ca nesfârsitele miorlaieli dupa iubiti, care sunt scrise de oameni îmbatati de euforie în fata propriilor sentimente de amor, adica de oameni carora li se pare ca amorul e ceva nobil fiindca asa au fost îndoctrinati de filmele si cartile de dragoste.
Citat:
În prealabil postat de silvestar
[COLOR=#008000]Ai dreptate... Mare dreptate...
Și-n tinerețe gândeai la fel?[/COLOR]
[COLOR=#008000]Aha! Adică să rămână un/o involuat/ă?
Ce urare stupidă pentru un/o tânăr/ă!...[/COLOR]
|
În adolescenta îmi placea Bacovia si înca îmi place, pentru ca poeziile lui sunt într-adevar originale.
Cât despre evolutie, eu zic ca vorbesti prea mult despre ea, daca exista la cineva se vede si fara atâta reclama.