View Single Post
Vechi 16.03.2009, 17:55:33
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cântarea Cântarilor are la baza poezia erotica egipteana antica, dar erotismul acelor vremuri era mai putin sofisticat decât cel contemporan si prin asta mai putin pervers, dar totusi necurat. Însa aceasta cântare a fost inclusa în canonul bibliei iudaice si a celei crestine din alt motiv, pentru ca el simboliza legatura lui Israel cu Dumnezeu si respectiv a Bisericii cu Hristos.
[COLOR=green]Ce faci? Iar reduci omul la nulitate? La ce-ți servește și pe cine vrei tu să prostești? De când iubirea e un păcat? Crezi că omul ar fi rezistat milioanelor de ani fără iubire? Nu mai abera. Gândește, fii logic, te rog...[/COLOR]
Citat:
Sunt si poezii frumoase, cele muncite mult, ca ale lui Eminescu...
[COLOR=green]Poeziile "frumoase", cum le numești tu, curg... Nu mi-l imaginez pe Eminescu stând și șlefuind cuvinte... chinuindu-se cu rime, "înșirând cuvinte goale/ce din coadă or să sune..."[/COLOR]
Citat:
În adolescenta îmi placea Bacovia si înca îmi place, pentru ca poeziile lui sunt într-adevar originale.
[COLOR=green]Ca să-l înțelegi pe Bacovia, ai fost vreodată în orașul lui, știi cum arată un apus violet, din cele descrise de poet? Ai văzut vreodată cârdurile de corbi care inundă cerul orașului lui Bacovia, înainte de ninsoare sau de ploaie? Bacovia e unic... E original și nu datorează nimic nici unui înaintaș al său...[/COLOR]
Citat:
Cât despre evolutie, eu zic ca vorbesti prea mult despre ea, daca exista la cineva se vede si fara atâta reclama.
[COLOR=green]Evoluția depinde de noi, de fiecare în parte. O accepți ori te isterizezi pe forumuri că nu vei primi pâine dacă nu te lași cip-uit... [/COLOR]

[COLOR=green]Un om evoluat citește, se informează, caută, e un progresist, un revoluționar, un novator, receptiv la tot ce e nou ori vechi, neexplicat, neelucidat. Dar, mai ales, are idei și exprimare proprie. Cel puțin așa îl percep eu pe omul evoluat. [/COLOR]

[COLOR=green]Din nefericire, acum, la ora actuală, omul ca individ, este într-o involuție alarmantă din punct de vedere fizic, intelectual și psihic...[/COLOR]