Subiect: Bucate de Post
View Single Post
  #54  
Vechi 16.03.2009, 19:52:30
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
SARMALE DE POST

Ingredienti
- ciuperci albe champignion ( 1 kg) taite in cubulete f. mici
- 2 cepe mari tocate fin de tot
- 2-3 catei usturoi tocate
- 1 cana de orez
- 1 ardei gras galben sau rosu taitate in cubulete mici de tot
- 1 rosie
- patrunjel radacina - taiata cubulete mici
- 1 morcov- taiate cubulete mici
- 1 varza murata ( frunze taiate in mod traditional)
- cimbru, marar, foi de dafin
- sos de rosii
- putin ulei
- sare, piper

PREPRARE

Umplutura
Se prajesc ceapa, usturoiul, ciupercile, ardeiul, morcovul, patrunjelul, ciupercile si cind sint inmuiate, se adauga apa rece, si orezul.
Sarmalele: se fac in modul obisnuit ( pentru mine- trebuiesc mari ca s anu zica cineva ca maninc prea mult, deci o sarma mi-ar ajunge nu -mi trebuiesc 50) asezindu-le pe peretii oalei.
Se completeaza apoi golul din mijloc cu sos de rosii, apa, sarea, cimbrul, marar, foi de dafin.

Pofta mare!!!

-
O altă variantă.
În loc de ciuperci se poate pune nucă tocată,migdale miez de semințe de dovleac.Nu se călește nimic.Se poate face compoziția de seara și se pune o ceșcuță de apă călduță.Orezul de umflă și fierbe mai repede.Eu nu pun usturoi dar pun busuioc,tarhon,mărar.
Reply With Quote