Mmm, gnocchi cu sos de rosii... suna delicios, cred ca vineri am sa incerc aceasta reteta patinina, multumesc pentru idee!! Voi adauga si coriandru proaspat sosului de rosii pentru a-i da mai mult gust.
Va scriu aici o reteta pe care am facut-o deja de 2 ori de cand a inceput postul, asa de mult imi place - ardei umpluti:
Cele trebuincioase (pt. 2 persoane):
4 ardei grasi mari (eu ii prefer pe cei galbeni sau rosii, cei verzi imi par amari la gust)
2 cepe potrivite
o cutie de 300 g cu ciuperci
aprox. 120 g orez
2 morcovi de marime mijlocie
2 linguri de ulei
15 g faina
marar
bulion
sare
piper
foi de dafin
Vegeta
Taiati "capacele" ardeilor si curatati-i de seminte cu ajutorul unui cutitas; apoi ii intepati cu o furculita de 2-3 ori pe fiecare.
Tocati ceapa, ciupercile (in prealabil scuse de apa din conserva) si morcovul si le caliti in 2 linguri de ulei. Adaugati orezul si eventual un strop de apa; tineti pe foc (mic) timp de 5-7 minute, sarati si piperati amestecul. Puneti si faina - care are rolul de-a "lega" compozitia. Nu uitati de marar, el e cel ce le da ardeilor un gust grozav!
Apoi umpleti ardeii cu acest amestec, le puneti inapoi capacele, ii asezati frumos intr-o oala si turnati peste ei apa cat "inaltimea" lor. Eu fierb acea apa in prealabil, amestec bulionul de rosii in ea si-o si potrivesc de gust cu Vegeta. Lasati cateva frunze de dafin sa pluteasca in oala. :)
De fiert trebuie sa fiarba in jur de 45 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!!
Doamne ajuta si post binecuvantat tuturor!!