View Single Post
Vechi 17.03.2009, 15:04:04
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

quote=silverstar;122827

[COLOR=green]De când iubirea e un păcat? [COLOR=black]Vorbeam de erotism. [/COLOR]Crezi că omul ar fi rezistat milioanelor de ani fără iubire? Nu mai abera. Gândește, fii logic, te rog...[/COLOR][COLOR=black]Depinde ce întelegi prin iubire.[/COLOR] Eu cred ca ar fi rezistat fara ea, indiferent daca prin iubire intelegi atractia trupeasca sau iubirea platonica (care e ceva destul de recent).
[COLOR=green]Poeziile "frumoase", cum le numești tu, curg... Nu mi-l imaginez pe Eminescu stând și șlefuind cuvinte... chinuindu-se cu rime, "înșirând cuvinte goale/ce din coadă or să sune..."[/COLOR] Daca nu stii cât de mult îsi muncea el poeziile e grav. Luceafarul e pastrat in 82 sau mai multe variante si fiecare varianta includea incercari diferite la fiecare vers sau cuvant.
[COLOR=green]Ca să-l înțelegi pe Bacovia, ai fost vreodată în orașul lui, știi cum arată un apus violet, din cele descrise de poet? Ai văzut vreodată cârdurile de corbi care inundă cerul orașului lui Bacovia, înainte de ninsoare sau de ploaie? Bacovia e unic... E original și nu datorează nimic nici unui înaintaș al său...[/COLOR] Da, am fost în orasul lui, nu mi s-a parut ceva extraordinar (desi e mai civilizat ca majoritatea oraselor tarii). Bacovia avea o parere proasta despre orasul lui si in general despre orase.
[COLOR=green]Evoluția depinde de noi, de fiecare în parte. O accepți ori te isterizezi pe forumuri că nu vei primi pâine dacă nu te lași cip-uit... [/COLOR]

[COLOR=green]Un om evoluat citește, se informează, caută, e un progresist, un revoluționar, un novator, receptiv la tot ce e nou ori vechi, neexplicat, neelucidat. Dar, mai ales, are idei și exprimare proprie. Cel puțin așa îl percep eu pe omul evoluat. [/COLOR]

[COLOR=green]Din nefericire, acum, la ora actuală, omul ca individ, este într-o involuție alarmantă din punct de vedere fizic, intelectual și psihic..[/COLOR][COLOR=black].Nu te contrazic, dar sunt lucruri mai presus de a fi informat, anume a avea smerenie, a fi înfrânat si bun.[/COLOR]
Reply With Quote