View Single Post
Vechi 18.03.2009, 10:45:54
antoniap
Guest

Implicit

• Iubitorul de Hristos episcop spune următoarele despre judecata dintre Hristos și Europa:
Dacă istoriei ultimelor trei secole - al XVIII-lea, al XIX-lea și al XX-lea - ar fi să i se dea un nume corect, atunci nu ar exista vreo denumire mai potrivită decât înregistrarea judecății dintre Europa și Hristos. Și aceasta întrucât nimic nu a avut loc în Europa ultimilor 300 de ani care să nu fi avut legătură cu Hristos Domnul. În această judecată dintre Hristos și Europa se întâmplă următoarele: Hristos îi spune Europei că ea a fost botezată în numele Său și că aceasta ar trebui să-I rămână credincioasă Lui și evangheliei Sale. La acestea, Europa, cea care se apără, răspunde: toate religiile sunt la fel. Ni s-a spus acest lucru de către enciclopediștii francezi. Și nimeni nu ne poate obliga să credem în ceva. Europa tolerează toate religiile ca fiind superstiții, din pricina intereselor sale imperialiste. Ea însăși nu are nici o religie.Când, totuși, își împlinește toate scopurile sale politice, atunci își aranjează conturile foarte rapid cu toate superstițiile oamenilor. Hristos întreabă atunci cu tristețe: «Cum puteți trăi voi, oamenii, doar cu interesele voastre materiale, imperialiste, cu alte cuvinte, doar cu dorințele animalice pentru satisfacerea poftelor voastre trupești? Am vrut să vă fac dumnezei, fiice și fii ai lui Dumnezeu, dar voi vă îndepărtați de Mine și încercați să deveniți ca animalele de sub jug». La aceasta Europa răspunde: «Ești demodat. În locul Evangheliei Tale noi am descoperit biologia și zoologia. Și acum știm că noi nu suntem urmașii Tăi și ai cerescului Tău Părinte, ci ai orangutanilor și gorilelor, adică ai maimuțelor. Noi suntem în stare să devenim dumnezei fiindcă noi nu recunoaștem nici un alt dumnezeu în afară de noi înșine». La aceasta Hristos spune: «Voi sunteți mai încăpățânați decât iudeii de odinioară. V-am înălțat din întunericul barbariei la cereasca lumină, dar voi v-ați întors în întuneric așa precum hipopotamul se duce în noroi. Mi-am vărsat sângele de dragul vostru. V-am arătat dragostea Mea atunci când toți îngerii s-au îndepărtat fiindcă nu puteau suferi mirosul de iad ce venea de la voi. Când erați în întregime întuneric și duhoare, Eu am fost singurul Care am rămas să vă curățesc și să vă luminez. Acum încetați cu necredința, fiindcă vă veți reîntoarce doar la acel întuneric și la acea duhoare de nesuportat». La acestea Europa strigă batjocoritor: «Pleacă de la noi. Nu Te recunoaștem. Noi mergem pe urmele civilizației și culturii europene și a filosofilor greci. Vrem să fim liberi. Noi avem universități. Știința este steaua care ne călăuzește. Lozinca noastră este: libertate, fraternitate, egalitate. Iar mintea noastră este dumnezeul tuturor dumnezeilor. Noi Te respingem. Tu ești doar un mit străvechi în care credeau bunicii și bunicele noastre».Cu lacrimi în ochi, Hristos spune: «Iată, Eu plec, dar voi veți vedea. Ați părăsit calea lui Dumnezeu și mergeți pe cea a satanei. Binecuvântările și fericirea v-au fost luate. Viața voastră este în mâinile Mele, fiindcă Eu am fost răstignit pentru voi. Și, totuși, în ciuda tuturor acestor lucruri, Eu nu vă voi pedepsi, ci păcatele și apostazia voastră față de Mine, Mântuitorul vostru, vă vor pedepsi. Eu am descoperit dragostea Tatălui Meu tuturor, și prin dragoste am dorit să vă mântuiesc pe voi, pe toți».Europa spune atunci: «Dragostea? În programul nostru se află doar o ură cumplită și rea față de toți cei ce nu sunt de acord cu noi. Dragostea Ta e doar o poveste. Iar în locul acestei povești noi am înălțat steagul naționalismului, internaționalismului, al progresului, al evoluției și al cultului personalității. Noi ne-am aflat mântuirea în toate acestea, așa încât pleacă de la noi».Frații mei, discuția s-a încheiat în vremurile noastre. Hristos S-a îndepărtat de Europa, așa cum a făcut-o odinioară cu ținutul gadarenilor, atunci când gadarenii i-au cerut acest lucru. De îndată ce El a plecat, au izbucnit războaiele și violența, teroarea și ororile, catastrofele și prăbușirea tuturor valorilor adevărate. Barbaria precreștină a revenit în Europa, cea a avarilor, hunilor, lombarzilor, africanilor, numai că a fost de o sută de ori mai rău. Hristos Și-a luat Crucea și binecuvântările și a plecat. Iar ceea ce a rămas în urma sa a fost întunericul și duhoarea. Iar acum voi trebuie să decideți cu cine veți merge: cu întunericul și duhoarea Europei sau cu Hristos?”

Nicolae Velirimovici
Sursa: Razboi intru cuvant
Reply With Quote