Subiect: BLESTEMUL
View Single Post
Vechi 18.03.2009, 12:57:29
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nu de putin ori am zis ca vrajile si blestemele nu au putere asupra celui ce sta cat de cat pe cale si se insemneaza cu semnul Sfintei Cruci. Insa mi-am dat seama ca e nevoie de mult mai mult de atat. Este nevoie de o permanenta legatura cu Dumnezeu si de o cat mai deasa impartasire de Acesta: rugaciune, slujbe, miruire, anafura, Impartasanie si Sfinte Taine.

Diavolul exista si daca Sfanta Scriptura ne spune ca "alearga ca un leu racnind si cautand pe cine sa inghita" inseamna ca puterea acestuia este mare. Nu mai mare ca a lui Dumnezeu, insa mare (sa ne gandim doar la lagarele de concentrare si toate atrocitatile lumii).

Puterea blestemelor sta, cred eu, in lipsa noastra de credinta si de rugaciune. Vrajile si blestemele mai au putere deoarece oamenii care le fac se pun in totalitate in slujba raului. Diavolul se foloseste din plin de ceea ce este "al lui", adica de tot ceea ce intoarce spatele lui Dumnezeu, in baza libertatii.

Doamne fereste de cele rele !
Sa spunem impreuna cu Arhanghelul Mihail: "Sa te certe pe tine Domnul!" (Iuda 1,9)
Reply With Quote