Răspuns (partea a II-a):
[COLOR=red]Astăzi trebuia să fie o zi frumoasă și mare, mămică. Am spus prin firul coborârii mele că azi va fi o zi frumoasă, dar de ce n-ați lăsat voi să vedeți frumusețea ei? A fost tristă ziua și minunea care se luptă să se vadă lucrată de voi. Am văzut, cu Domnul am văzut înainte, căci duhul cerului este înainte văzător, și am văzut peste zi, și am văzut necredință și cârtire, [/COLOR]( Notă: Cârtirea venea de la “planul” de muncă al zilei, supradimensionat, peste puterile lucrătorilor de rând. Necredința venea față de promisiunea care li s-a făcut că toate cele care păreau imposibile vor fi făcute – tot de ei – prin puterea lui Dumnezeu ) [COLOR=red]și am văzut disprețuită puterea lui Dumnezeu. De aceea vă spun eu mereu că cel ce-și măsoară orice cuvânt și orice gând, acela este fiu al înțelepciunii, care caută și se luptă să fie curat în cuvânt și în gând și în credința lui în Dumnezeu, căci scris este în[/COLOR][COLOR=red]cartea cea din cer: «Din cuvintele tale vei fi mântuit sau osândit». Iată, dacă sunteți fii ai lucrării cuvântului, cuvântul lucrează la vedere.[/COLOR][COLOR=blue] Cuvântul neîncrederii care este gândit sau spus de voi, are putere cuvântul spus de voi, precum putere are cuvântul credinței voastre în lucrarea [/COLOR][COLOR=red]c[/COLOR][COLOR=blue]uvântului lui Dumnezeu. De aceea v-am spus să fiți atenți cum vorbiți și ce rostiți și ce voiți, ca nu cumva să fie nesocotit cuvântul vostru[/COLOR][COLOR=red]. De aceea v-am spus să dați loc cuvântului meu în fața cuvântului vostru și să nu voiți voi nimic decât cele ce vin spre știre și spre lucrare. [/COLOR]( Notă: Aici se dezvăluie semnificația subtitlului acestui mesaj: “[COLOR=red]Răsplătirea ascultării cea fără de cârtire[/COLOR]”)
[COLOR=red]Săptămâna care se încheie mâine are scris în sulul ei lucrul cu tot cu legătura cea de sus, care trebuia fără îndoială să ia trup, să fie lucrată săptămâna aceasta, iar mâine nu puteați să faceți ceea ce era scris în ziua aceasta. [/COLOR]( Notă: Planul fiecărei zile era atât de strict, încât nu îngăduia nici un rabat. Principiul obligatoriu după care salahorii trebuia să se ghideze era “Nu lăsa pe mâine ceea ce nu poți face astăzi!”)[COLOR=red]Ați fi văzut și v-ați fi întărit credința și bucuria dacă n-aș fi auzit neîncredere în puterea [/COLOR]( Notă: Epuizați, salahorii nu mai aveau încredere în puterile suplimentare, promise că vor veni “din cer”)[COLOR=red]cea care lucrează prin voi. Eu v-am spus că nu mai sunteți voi atâta vreme cât lucrați această lucrătură.[/COLOR][COLOR=blue] Iată, ați văzut că voi nu puteți, și [/COLOR][COLOR=red]m[/COLOR][COLOR=blue]-am atins de voi și v-am îmbrăcat de sus cu putere, dar nu vă veți așeza la odihnă până nu veți săvârși lucrul acestei zile[/COLOR][COLOR=red]. [/COLOR]( Notă: Odihna este interzisă și considerată păcat) [COLOR=red]Altfel, ar fi să avem timp și pentru pedeapsa acestui păcat, căci am stat de la o vreme deoparte astăzi. [/COLOR]( Notă: “Păcatul” odihnei vine cu pedeapsa lui ) [COLOR=red]N-am avut cum să mă mai apropii, și eram cu duhul frânt de durere, căci așteptam ispășirea păcatului. Așa era Domnul de necăjit pe voi, dar L-am biruit cu mila mea de voi, [/COLOR]( Notă: Verginica îi salvează de pedeapsa Domnului, cu condiția ca ei să nu mai pretindă nici cel mai mic răgaz pentru odihnă) [COLOR=red]și iată Scriptură împlinită în ziua aceasta, căci «mila biruie judecata Domnului». [/COLOR]
[COLOR=red]Feriți inima și gândul și limba voastră de cârtire față de cele rostite de Duhul Cel ceresc. Feriți-vă de cârtire, că Domnul este credincios și împlinitor din cuvintele Sale. Voi dezlănțui putere de cuvânt și voi urni din loc nepăsarea față de cuvântul care este auzit și nu ia trup în această carte, căci trebuie numaidecât să stau cu voi în sfat. De mult timp mă zbat să-mi fac loc cu cuvântul peste voi, peste fiecare în parte, și nu ia viață cuvântul care vine ca să se audă de voi. [/COLOR]( Notă: “Duhul Verginicăi” le promite celor șovăielnici o lecție aspră, moralizatoare )
[COLOR=red]Iată, după ce veți termina lucrul acestei zile, veți auzi cuvântul meu care a stat cu voi în sfat odată cu lucrul vostru. Am spus că am văzut înainte, am văzut de dimineață că se naște între voi cârtire față de puterea care lucrează prin voi de la Dumnezeu. Am văzut înainte peste zi, și S-a supărat Domnul și a dat semn de mânie și de tristețe peste văzduhul cel de deasupra voastră. A trecut Domnul peste voi dis-de-dimineață și Și-a arătat durerea și supărarea de la voi, și a trecut pe deasupra voastră cu putere, vânt și vuiet de vânt, [/COLOR]( Notă: Stihiile naturii sunt expresia mâniei “Domnului”) [COLOR=red]dar Se uita Domnul la smerenia mea, la duhul meu cel strâns de teamă, și S-a uitat la strigătul cuvântului care a sosit pe masa Sfintei Treimi, căci a sosit dintre voi cuvânt de rugăciune pentru îmblânzirea supărării Domnului, Care văzuse înainte păcat de cârtire aici la voi. Și Domnul a tăcut apoi, dar a lăsat peste voi văzduhul trist, căci voia Domnul să vă îndemne la pocăință. De mila mea și de mila duhului meu cel purtat între[/COLOR][COLOR=red]voi, [/COLOR]( Notă: “duhul Verginicăi” era “purtat” de liderii pucioși – adică ei vorbeau în numele Verginicăi; de ei trebuia deci să asculte lucrătorii) [COLOR=red]voia Domnul să vă aducă spre duh de căință, și iată, m-am apropiat acum, și vă dau, mămică, sporul zilei de azi, și vom scrie tot așa, minune vom scrie, căci așa era scris în sulul zilei de azi. Am spus că pentru păcat nu veți mai suferi cu trupul, și veți suferi cu duhul, ca să vă scap de orice păcat. [/COLOR]
|