View Single Post
Vechi 18.03.2009, 16:16:49
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Acuma se mai limpezesc un pic apele, alminteri tulburi, din jurul tau, Vasinec. Esti in situatia "anilor de miere" cu mai noii tai frati adventisti. Ce se va intampla cand si astia vor raspunde gresit (dupa judecata ta) la o intrebare dificila? O sa te indepartezi si mai mult de adevar, (poate, de ce nu, martorii lui iehova, ca astia sunt si mai "avansati" in manipularea oamenilor ignoranti cu ajutorul Bibliei)?
Ti-am citit postarile cu atentie si am ajuns la urmatoarele concluzii:
Se prea poate sa fi un om care cauta cu sinceritate un raspuns la marile intrebari ale unanitatii generice. Ceva te-a ranit adanc altfel nu-mi explic apostazia ta si incercarile de a ne demonstra noua ca ai ajuns la adevar si noi ne aflam in ratacire ( manifestare a frustrarii "compensatoare"). Daca te-a dezamagit candva un ortodox (fenomen care mai e cunoscut sub numele de sminteala) asta nu inseamna ca Ortodoxia e o spiritualitate falsa si nici ca cei care ti-au asistat mai eficient criza spirituala sunt in posesia adevarului. Faptul ca nici macar nu reusesti sa fi coerent in apararea doctrinelor la care ai aderat dovedeste starea ta de confort psihic provizoriu si ca de fapt nu ai primit vindecarea ci doar remedii temporare de tipul analgezicelor.

PS- Ca sa-mi dovedesti ca am dreptate urmatoarea ta postare va fi una de "aparare disperata" a propriilor optiuni insotite de noi atacuri impotriva celor care joaca rolul ingrat al obiectului razbunarii tale mentale.
Ar trebui se stam mult de vorba ca sa ma fac inteles. Nu pot sa o fac pe acest forum, mai ales cand sunt multe subiecte in dezbatere. Am sa incerc sa punctez cate ceva legat de ceea ce ati spus in postarea de mai sus.

1. Biserica din care fac parte, deja a raspuns gresit la unele intrebari (dupa parerea mea). Nu este o biserica infailibila. Din fericire, greselile bisericii nu sunt ocolite sau justificate ci sunt recunoscute si se incearca corectarea lor.
2. Nu ma intereseaza apartenenta la o grupare religioasa. Pot sa parasesc biserica adventista oricand, daca constat ca se indeparteaza de Cuvantul lui Dumnezeu. Eu, prin botez, am facut un legamant cu Dumnezeu, nu cu vreo biserica.
3. Nu am gasit nici o biserica mai apropiata de Cuvantul lui Dumnezeu, ca biserica adventista. In plus, apreciez foarte mult ca oamenii din aceasta biserica au voie sa gandeasca, sa puna intrebari (uneori deranjante) si sunt liberi sa-si aleaga drumul. In aceasta biserica este detestata manipularea. Daca vrei sa devii adventist, trebuie sa fii convins tu insuti ca vrei sa faci asta. Pe mine m-au amanat cand mi-am manifestat pentru prima oara dorinta de a face parte din biserica adventista. Eram prea nou si mi s-a spus ca trebuie ca mai intai sa cunosc bine convingerile si credinta adventistilor si apoi sa decid. Cunosc persoane care frecventeaza de ani de zile biserica adventista, dar inca nu s-au decis sa se boteze. Nimeni nu le obliga. Vor face pasul in apa botezului atunci cand vor crede de cuviinta.
4. Nu am parasit biserica ortodoxa pentru ca ceva m-ar fi ranit adanc. Daca ar fi fost asa, eram plecat si din biserica adventista. Ruptura s-a produs cand am cunoscut destul de bine Sfanta Scriptura. Aceasta Carte m-a cucerit pe deplin. Din pacate, am descoperit cam multe neconcordante intre Cuvantul lui Dumnezeu si invataturile ortodoxe. Acesta a fost motivul pentru care am inceput sa caut o biserica supusa Cuvantului lui Dumnezeu. Am gasit-o dupa multe rugaciuni. Dar asta este o poveste mai lunga.
5. Respect pe toti crestinii, indiferent de confesiunea religioasa din care fac parte. In fata lui Dumnezeu nu ne vom prezenta cu vreo eticheta pe care sa scrie "ortodox", "catolic", "adventist", etc., ci cu credinta si faptele noastre izvorate din credinta. Ceea ce se intmpla pe acest forum nu este decat un schimb de idei (si de stari de spirit de multe ori, din pacate). Stiu ca este posibil sa ma intalnesc cu dvs. in Imparatia lui Dumnezeu (sa dea Bunul Dumnezeu sa fie asa!).
6. Cunosc ortodoxi in fata carora nu am "curajul" sa deschid sau sa intretin vreo discutie teologica. Sunt niste oameni deosebiti si prin faptele lor pline de dragoste spun totul. Eu si sotia mea chiar avem partasie frumoasa cu niste preoti ortodoxi. Unul imi este coleg de servicu (dar mai slujeste pe la unele biserici). Sotia mea merge in fiecare zi lucratoare la casa unui preot (le mediteaza nepotica). Se intelege foarte bine cu preotul si sotia sa. Sunt niste oameni deosebiti.
7. Pentru final. Stati linistit. Am un confort psihic si o singuranta sufleteasca excelenta. Mai reactionez uneori la actele de mojicie (minciuni, aere de superioritate, metode necinstite de a ingreuna urmarirea discutiilor de forum, etc.). Din pacate, astfel de acte se gasesc din plin. Daca tot vreti sa le dati in cap la "sectanti", faceti-o in mod cinstit (este admisa si duritatea). Au si ei bubele lor. Asa ca va doresc succes. Eu, personal nu am intervenit si nici nu voi interveni acolo unde se spun lucruri adevarate (nu ma refer la discutiile pe teme de doctrina).
Reply With Quote