Sa presupunem ca ai fost sincer in cele spuse mai sus....
Sa nu crezi ca nu cunosc doctrinele si modul de lucru in cultele neoprotestante. Desi ma obliga la o marturisire (incomoda pentru mine), am sa-ti spun tie si celor care urmaresc sau participa la aceasta discutie, urmatoarele lucruri:
- am fost membru al unui cult neoprotestant si nu numai membru ci si om cu responsabilitati in conducerea regionala a cultului respectiv.
- cunosc etapele "convertirilor" de acest gen si momentele psihologice care jaloneaza acest parcurs, implicit si starea de bine pe care o confera rețetele scripturistice corespunzătoare acestor stări. Pot să spun chiar că ele păreau credibile până am învățat să gândesc cu adevărat cu mintea mea. Fără a mai intra în detalii, afirm că tocmai cunoașterea Bibliei m-a determinat să văd Ortodoxia cu alți ochi și să mă întorc acasă. Poate din cauza asta am să te rog să-mi precizezi care sunt, în viziunea ta, principalele contradicții între învățătura Bisericii Ortodoxe și Biblie. Te-aș ruga să precizezi, pentru început, una singură (și cea mai importantă presupusă eroare), asta pentru coerența discuției.
|