Citat:
În prealabil postat de scrabble
Pe mine credinta oamenilor nu ma deranjeaza. Ma deranjeaza, in schimb, atunci cand religia nu sta la locul ei si se baga in treburile statului.
Eu nu lupt pentru starpirea credintei - au mai incercat altii asa ceva si nu le-a iesit. Eu lupt pentru elimiarea religiei din treburile statului si trecerea ei in spatiul privat, personal al oamenilor, adica acolo unde ii este locul.
Intr-adevar, in opinia mea religia nu este buna pentru mintea omeneasca. Cred ca daca n-ar mai exista religie lumea ar fi un loc mai bun pentru noi toti. Dar asa ceva, daca s-ar intampla, ar avea loc pe o perioada nedeterminata de timp si oamenii ar trebui sa se schimbe de la sine, nu cu forta.
Asa ca ma limitez la a cere excluderea religiei din treburile statului si invers, cu mentiunea ca tot statul este suveran, aproba cultele, vegheaza la respectarea legii etc.
In Constitutie scrie ca suntem un stat secular, nicidecum unul religios, si ma doare sa vad ca Guvernul insusi nu respecta Constitutia. Fac ceea ce orice om care-si iubeste tara ar face-o. Faptul ca multi de aici nu sunt de acord nu inseamna ca nu am dreptate.
Stiti ce mi-ar place sa vad? O initiativa cetateneasca pentru revizuirea Constitutiei, care sa oficializeze BOR ca biserica de stat. Si aceasta initiativa sa treaca prin Parlament, sa ajunga la referendum si sa fie votata de majoritatea populatiei. Atunci as m-as declara invins si as emigra. Dar pana atunci am dreptul si responsabilitatea sa cer tuturor sa respecte Constitutia.
danyel, vrei sa ma portretizezi asa cum nu sunt. Daca duceam o cruciada impotriva religiei (cat de ironic suna), as fi spus tuturor ca eu sunt detinatorul adevarului si ca forumul e plin de bolnavi psihic, as fi cerut tuturor sa-mi impartaseasca opinia despre religie etc.
M-ai vazut pe mine sa fac asa ceva? In toate mesajele m-am limitat la a evidentia, observa, constata, specula, intreba. Mereu am zis:
Eu cred ca Dumnezeu nu exista.
in loc sa zic:
Dumnezeu nu exista.
semn ca n-am dorit sa-mi impun opiniile personale asupra altora.
Asa ca, de unde pana unde ma vezi tu ca fiind un cruciat?
|
poi draga scrabble,
daca ai shti dumneata cine a lucrat acest stat care este astazi, cine l-a faurit, shi astazi e mult mai ateu shi mai pacatos decat pe vremea comunista, daca ai shtii pentru ce au luptat strabunii noshtrii, shi ce credintza aveau ei, shi Cine le-a adus lor rabdarea shi biruintza, rabdare de mii de ani... atunci nu ai mai dori un lucru atat de rau:
un stat ateu, un stat necredincios, un stat fara Dumnezeu...
caci un stat fara Dumnezeu este condus de atei, este condus de oameni care nu au alt dumnezeu decat banul shi lacomia shi desfranarea... shi nu au alt interes decat moartea, pisma shi rautatea... caci aceshtia nu au cum sa priceapa dragostea, sfintzenia shi neprihanirea, adica Bunatatea de sus data omului credincios pana la sfarshit...
Daca statul devine ateu cu institutzii atee, atunci nu te ashtepta sa la altceva decat la un fel de egipt ori sodoma-gomora ori un fel de babilon...
deci pentru ce vrei un lucru atat de odios... un stat ateu... o tzara de atei... o tzara de oameni fara nici un Adevar... o lume a mortzilor ce sunt mortzi shi inca mai doresc moarte... moarte din belshug... pentru ce? te deranjeaza faptul ca eshti ateu shi ai vrea ca sa fie shi altzii ca shi tine ca sa te simtzi in largul tau? poi ateul traieshte prin rugaciunea celui credincios, asha ca nu lupta ca sa-tzi tai craca de sub picioare... ca s-ar putea sa o tai, ea va ajunge in rai iar tu in mocirla, caci cazand din pom s-ar putea sa te transformi in maimutza, in gorila, shi nu cum a zis darvin... ca omul a aparut din maimutza care s-a dat jos din pom... ori chiar mai rau sa te transformi direct in hipopotam sau crocodil sau rechin...