Citat:
În prealabil postat de anita
E permis ,dar nu tot ce este permis ne este si de folos , spune sfantul Pavel.
Eu stiu ca nu este bine ,dar fiecare sa faca ce vrea.
|
Psalmii se citesc impreuna, ca un potpuriu de rugaciuni, cu intentia de a te mantui.
Psalmii - anumiti psalmi pot fii cititi separat, adica avem psalmul 50 - pentru iertare, cerem iertare acolo, psalmul 142 nemaipomenit de frumos - unde cerem ceva si sintem disperati.
Citirea psalmilro in mod isolat, trebuie vazuta intentias celui ce citeste asa ceva, cum il citeste acest psalm etc.
In totalitate, psaltirea este scrisa pentru mantuire, si trebuie citita ca atare.
Totul are o logica si un sens.
Daca cineva va citi psalmul 108 - doar pentru blestem, atunci eu cred ca acel cineva nu are intentiile cele mai bune din lume.
Exista impartirea psalmilor pe catisme, la Sf. Scriptura, am pus-o acolo pentru doritori, deci asta este cum Sfintii Parinti au vazut si au spus ca noi trebuie s ane folosim de Psaltire, si
nicidecum intr-un alt mod.
Orice bun ortodox crestin - este si trebuie sa asculte inavataturile Sfintilor Parinti. Ele sint exlicatii si sfaturi, pentru noi toti. Nimeni nu ar trebui sa faca lucruri pe cont propriu , inainte de a se sfatui cu perotul duhovnic.