View Single Post
Vechi 19.03.2009, 11:59:04
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

continuare

Cum arati ca esti om, daca ii impui altuia credinta ta, doar pentru ca stramosii tai au fost crestini? Nu esti mai cetatean ca alti cetateni, vsovi. Nu esti mai roman ca ungurii nascuti in Harghita, oricat ai vrea sa crezi asta, pentru ca cetatenia e un cumul de drepturi, care drepturi sunt atestate de carte de identitate sau pasaport.
[COLOR=red](cine tzi-o impune? statul ateu nu impune ateismul? ateismul nu este shi el o tiranitate? nu este shi bertatea tuturor faradelegilor shi ea un mare tiran? poate cel mai odios shi cel mai neobservat? caci itzi da libertatea sa nu iubeshti, sa urashti shi sa ucizi pe fratele tau, caci la asta se rezuma libertatea totala... dar Creshtinismul te invatza ca sa respectzi pe aproapele tau chiar daca itzi este dushman de moarte... deci nu eshti mai liber in creshtinism decat in libertatea totala ateista? caci creshtinismul are o sfanta dreapta socotintza in libertatea de la Dumnezeu, caci Dumnezeu a lasat libertatea shi nu dracul ateu care doar o promite mereu dar neavand-o nu o poate da ci el da mereu bertatea mortzii shi faradelegii shi a lepadarii de Dumnezeu ca pe o mare realizare)[/COLOR]

Suntem un stat multietnic si multireligios. Suntem un stat democratic in care toti cetatenii trebuie respectati. O anume religie nu are ce sa caute in mecanismul statal. [COLOR=blue](ca am tolerat mereu totzi navalitorii shi totzi cei ce au impus credintzele lor, care ne-au distrus mereu statul shi credintza stramosheasca, iar acum aceshtia totzi striga dupa drepturile lor shi vor mereu tolerantza? poi ei nu ne-au respectat niciodata shi acum vor un stat ateu ca sa nu mai fie datori sa recunoasca Adevarul, dar nu le cere nimeni sa recunoasca nimic, creshtinul este cel mai tolerant, dar nu cu minciuna, cu diavolul, cu pacatul propriu, ci cu pacatosul, cu omul, cu aproapele, dar niciodata cu pizmashul viclean shi rau, ereslaoa contrazicatoare shi mandra din sine insushi)[/COLOR]

Scolile de stat trebuie sa ramana in continuare scoli de stat. Educatia religioasa se poate face acasa sau la scoli particulare, nu trebuie sa fie treaba statului. E o separare normala, benefica si de dorit, cu avantaje de ambele parti. [COLOR=seagreen]nu shtiam ca la orele de religie sa fi fortzat mai mult ca shi la alte ore, iar nu toate sunt un fel de credintze? nu toate indoctrineaza copilul? nu orice invatzatura are un "dumnezeu"? deci de ce eshti deranjat doar de religia statului shi nu eshti deranjat daca altzii te mint, altzii care au scornit tot felul de "adevaruri" ce le mai shi dovedesc practic mereu prin experientze ca pe cobai.... deci de ce nu crezi ca ar trebui scoasa toata minciuna shi ateismul din shcoli shi nu religia care este singura de folos Vietzii omului... deci de ce il scotzi dumneata pe Dumnezeu din Lume, din scoli, ca daca pleaca El atunci ce crezi ca ne ashteapta? ce crezi ca se intampla daca pleaca binele, pleaca mila shi dragostea, pleaca Calea shi Adevarul, dumneata la ce fel de viatza crezi ca vor ajunge copiii?[/COLOR]

Eu nu doresc sa platesc salariul preotilor care propovaduiesc idei contrare cu ale mele, si totusi de 3 ani de zile de cand am loc de munca si platesc impozit, statul exact asta ma forteaza sa fac.
[COLOR=darkorange]problema banilor, shi a nemultzumirii ca plateshti impozite pentru preotzi, dar ma mir ca te deranjeaza salariile celor care slujesc inclusiv pentru viatza ta, shi nu te deranjeaza salariile politzailor, militarilor, politicienilor, birurile date la Bruxelles, la tot felul de institutzii care jecmanesc mereu shi cu care eshti perfect deacord din moment ce te deranjeaza doar ca plateshti preotzii pentru rugaciunile carora inca nu ne leapada Dumnezeu.[/COLOR]
[COLOR=blue]Poi shi Dumnezeu va plati candva cu plata Sa, caci intru ale Sale suntem noi, shi prin mila Sa sunt toate in fiintza lor shi de la el ne sunt date sa ne fie spre viatza... caci banul este doar o scorneala comerciala de la dracul, care inshelundu-te ai impresia ca din pricina banului ai ce manca shi ce imbraca....[/COLOR]

Nu e o batalie impotriva ortodoxiei, e o batalie pentru dreptul meu ca ateu agnostic de a nu asculta "Tatal Nostru" in fiecare dimineata la postul national de radio. E o batalie pentru minoritatile de islamisti din Delta Dunarii de a nu fi aparati de o armata in care exista preoti militari ortodocsi. E o batalie pentru a putea sa-mi trimit copiii la scoala ca sa invete, nu ca sa fie indoctrinati religios.
[COLOR=red](deci voi atzi vrea ca Adevarul sa nu-l auzitzi ca va deranjeaza, atzi vrea sa auzitzi mereu doar minciuna, poi asha cum noi va rabdam minciuna de toata ziua, rabdatzi shi voi adevarul de cateva ceasuri sau clipe)[/COLOR]

Unde este toleranta crestina? E chiar atat de grav ca-mi vreau drepturile respectate, vsovi? De ce vrei sa ma faci sa cred ca Iisus a fost singurul crestin adevarat? [COLOR=sandybrown][COLOR=blue](nu tzi le incalca statul creshtin, ci cei ce imbracatzi n haina creshtin fac cele ale celui rau, dar daca spui ca Cristos este singurul Creshtin adevarat, asta inseamna ca shi dumneata nu mai eshti chiar atat de ateu shi ne iertzi pe noi ceilaltzi, nishte umile copii imperfecte shi ratacite ale Marelui nostru Sfant shi Dumnezeu din Sfanta Treime, "Unul sfant, unul Domn Iisus Hristos..."[/COLOR] [/COLOR]
Reply With Quote