Citat:
[COLOR=red]În prealabil postat de vsovi [/COLOR][COLOR=red]
[/COLOR]
[COLOR=red]-din moment ce ai adus un argument atat de bine intemeiat, inseamna ca scrisul meu cu sigurantza ishi face efectul pe care inca nu il cunoshti, deci dorintza ta atat de "indreptatzita" este o dovada in plus ca am dreptate ca sa continui sa scriu asha pentru un rezultat care are sa te ire mai tarziu.[/COLOR]
Aha, deci ai o scuza. Numai ca e secreta. Deci n-ai nici o scuza.
[COLOR=red](poi nu e secreta daca vei ajunge sa o afli candva, caci itzi vei da seama, dar initzial am scris asha, pentru ca aceste litere alipite nu le prea potzi rosti altfel decat ieshind sunetele respective pe guritza, iar pentru celelalte am gasit eu caracterele ^ shi a` dar nu am considerat ca-s utile asha ca am substituit doar cu sh shi tz pe s shi t ca sa fie mai clar textul. Iar pe urma am gasit shi alte sensuri pentru care am pastrat scrierea, iar scuze nu-mi caut caci eu nu socotesc ca am greshit ci tu ma osandeshti din pricina ca ai vrea sa scriu cum am invatzat la shcoala... deci sa scriu corect, dar eu aici nu scriu ci mai mult vorbesc, deci scrisul e un fel de prelungire a graiului in cazul de fatza caci suntem pe un forum care in general era discutat in public)[/COLOR]
Citat:
[COLOR=red]
În prealabil postat de vsovi [/COLOR]
[COLOR=red]
[/COLOR]
[COLOR=red](nu shtiu sa fi impus vreodata cineva (sfant) Creshtinismul in afara de cei (ce se dadeau ei inshishi sfintzi) ce acum vor sa impuna ateismul de stat, deci sunt aceiashi "oameni de bine" care inainte faceau cruciade shi il impuneau pe antichristul creshtin, apoi pe antichristul ateu, iar acum din nou pe ala cu "fatza umana" shi mare berator, mare "mantuitor" ca ne scapa de Dumnezeu vazand in el un tiran... dar care este tiranul cel bun daca este sa socotim tirania? tirania legii sau a faradelegii? tirania minciunii sau a adevarului? tirania mortzii sau fericirea vietzii, nu asta iluzorie ci aia veshnica pe care doar Dumnezeu o poate da? iar cum batranii mai intzeleptzi din vechime au ales corect, shi s-a dovedit ca ei urmau binele shi totzi care i-au asuprit prin fortza shi teroare au dorit defapt raul nostru, eu cred ca este un argument suficient de solid sa-i credem pe stramoshii care nu s-au lepadat shi au faurit aceasta tzara, shi sa nu-i credem pe vanzatorii de neam, tzara shi credintza, chiar daca se numeshte ea o credintza atee, ori fals creshtina, fals ortodoxa...[/COLOR]
[COLOR=red]Deci dupa parerea ta e mai bine tirania ateista decat tirania creshtin-ortodoxa? Poi cui a facut rau creshtin-ortodoxia in istorie? shi cui a facut rau ateismul sau smintelile neocreshtine ori mandre shi schismatice? Raspunde dumneata cinstit shi ai sa vezi despre ce tiranie vorbim... iar acum se prezinta libertatea ateista ca marea bertate a marelui mantuitor, dar te intreb eu ce libertate ai daca mori prin pacatire, prin faradelegi shi vei ajunge in chinurile sheolului? ca doar Viatza o da Adevarul, cel ce o poate da, Dumnezeu... deci ce libertate iluzorie ne poate promite un stat ateu? Shi aceasta bertate iluzorie nu este ea defapt cea mai mare tiranie shi cea mai mincinoasa promisiune?[/COLOR]
Doua lucruri trebuie lamurite aici:
1. Un stat secular nu este un stat ateu
[COLOR=red](nu este nici o diferentza decat faptul ca cel secular se preface ca ar avea vre-o legitimitate shi o credintza cand defapt n-are niciuna).[/COLOR] Un stat ateu este cel in care ateismul este politica de baza, in care religiile sunt interzise si libertatile religioase ale oamenilor sunt suprimate. Un stat secular este unul care se ocupa de instruit armata, facut drumuri, finantat spitale, facut legi si infaptuit justitia, nu unul care sa le spuna oamenilor in ce sa creada.
[COLOR=red](poi statul e facut din oameni, din oamenii care locuiesc in el shi pe care statul se obliga sa le apere interesele lor, interesele tuturor fara ca sa gresheasca la nici un strain din stat, dar pentru acest deziderat nu trebuie ca totzi functzionarii shi conducerea sa devina atee, ca altfel i-ar deranja pe unii, caci shi ateismul este defapt tot o credintza caci a refuza a crede in cineva este credintza in nimeni, deci pentru ce sa ma leapad de inaintashii mei credincioshi in Dumnezeu ca eu sa cred in nimeni shi ca sa nu jignesc pe altzii? poi de ce se simt ei jignitzi cand altcineva ar trebui sa se simta jignit shi nu cei care cu tolerantza defapt impun intolerantza statului creshtin-ortodox)[/COLOR]
2. Oamenii au dreptul sa-l refuze pe Dumnezeu, sa refuze sa creada in el. E o libertate la fel de mare cum e libertatea ta sa te inchini cui vrei.
[COLOR=red] (asha este, e liber fiecare sa creada sau nu)[/COLOR]Un stat religios ar impune tuturor o zeitate. (
[COLOR=red]dar cine vorbeshte de un stat religios shi inchizitorial? sau la americani nu exista scaunul electric? sau la franceji nu sunt executatzi tradatorii? sau de ce doar statul creshtin-ortodox sa fie socotit ca impune o zeitate, dar ei ce zeitatzi impun shi la ei ce statui shi ce turnuri triumfa? sau astea nu impun tuturor cate ceva? dar eu vorrbesc de un stat creshtin-ortodox in spirit ortodox shi nu unul in spiritul dictaturii shi abuziv)[/COLOR] Ce alt motiv imi trebuie ca sa ma revolt puternic impotriva unui astfel de stat?
[COLOR=red](poi intreaba-te ce zei are shi cui slujeshte un stat nereligios, care shi el poate fi dictatorial sau libertin)[/COLOR]
Citat:
[/COLOR]
[COLOR=red]poi care desavarshiri shi chemari sunt mai tolerante shi spre adevarata libertate fatza de moarte shi pacat shi diavoli shi shelo decat Creshtinismul, dar adevarata lbertate nu o vom gasi decat in Dumnezeu[/COLOR]
Sper ca ti-ai dat seama de ce prostie ai spus aici: oamenii sunt liberi sa aleaga ce Dumnezeu vor, atata timp cat e Dumnezeul corect. Exemplu clasic de intoleranta.
[COLOR=red](domnule eu nu am fost intolerant ci tzi-a marturisit adevarul neobligandu-te la nimic, dar dumneata socoteshti pe cineva care itzi spune adevarul drept intolerant, poi sigur ca devin intolerant fatza de cineva care nu poate tolera adevarul, deci posibil ca ai vrea sa te mint ca sa te linishteshti, dar la ce itzi va folosi minciuna? caci mai devreme sau mai tarziu se va sparge in capul tau, deci ma feresc sa te mint iar dumneata spui ca-s intolerant, poi nu te-am obligat s-o crezi, dar m-am simtzit obligat de "ceva" ca sa itzi spun ce cred eu ca trebuie sa-tzi spun.) [/COLOR]Daca tu ai vazut lumina, vsovi, nu toata lumea o vede. Unii nu vor, altii nu pot, pe altii nu-i intereseaza. E dreptul lor, e viata lor, iar daca exista Iad vor sta acolo dupa ce mor. Daca Dumnezeu exista, Dumnezeu a lasat asa. De ce vrei tu sa le negi oamenilor optiunea asta?
[COLOR=red](poi nu am cum sa le neg optziunea, sunt liberi sa shi-o aleaga dar daca majoritatea merg pe calea cea larga, macar sa lase shi sa nu oblige pe unul sau doi sa mearga impreuna cu gloata, ci sa le lase libertatea sa mearga dupa Adevar... chiar daca nu le vine sa creada niciunuia din cele 6 miliarde sa creada ca ala e adevaru..., deci crede-ma ca nu te fortzez sa crezi nici pe tine shi nici pe altcineva, ci doar ma bucur daca faci un pas in fatza pa Calea Adevarului fiindca aia e singura care duce la Viatza..., deci ma bucur shi nu te oblig... daca vrei potzi sa negi mereu adevarul... nimeni nu te obliga sa-l acceptzi cu fortza, shi oricum nu o sa-l aflam decat daca il shi Traim, shi ramanem statornicitzi in el, altfel adevarul devine o marturisire in deshert lina de vorbe goale, oale.[/COLOR]
Citat:
[/COLOR]
[COLOR=red]deci daca vedem cu ochi curatzi ce este shi ce inseamna Adevarul shi Libertatea... dar noi fiind orbi alegem tirania mortzii ca pe libertate shi tolerantza... lepadand stradania de mii de ani a parintzilor shi strabunilor noshtrii...[/COLOR]
Raspunsul precedent se aplica si aici.
[COLOR=red](poi nu te obliga nimeni sa recunoshti adevarul, dar pentru ce sa impunem minciuna? sau dumneata nu vezi cum pana shi istoria au masuit-o mereu? ca sa mushamalizeze faptele sau meritele sau credintza unora...)[/COLOR]
continuarea mai jos