Urmare
Crezi că fenomenul este izolat?
Aș!
Citește mai departe, despre alt caz:
rom benea lucia <green_cancer13@yahoo.com>
reply-to green_cancer13@yahoo.com
date Wed, Aug 13, 2008 at 12:32 PM
mailed-by yahoo.com
signed-by yahoo.com
hide details 8/13/08
Reply
[COLOR=blue]Buna ziua[/COLOR]
[COLOR=blue]Ma numesc Lucica, am 21 de ani si sunt din Cluj. Acum 7 luni sora mea a intrat in secta "Noul Ierusalim".[/COLOR]
[COLOR=blue]De cand a intrat in aceasta secta sora mea a devenit vegetariana, a inceput sa tina stilul vechi si sa se imbrace mai diferit, nu mai vrea sa pastreze legatura cu nimeni din familie si nici cu prietenii ei. De[/COLOR] cand am aflat acest lucru am vrut sa aflu cat mai multe despre aceasta secta. Site-ul dvs. m-a ajutat foarte mult. Va multumesc. Nu stiti cumva un preot mai special care ar putea-o ajuta sa iasa de acolo? Atat de mult as vrea s-o fac sa inteleaga ca "Cuvantul lui Dumnezeu" nu e altceva decat o inventie a oamenilor! Mie mi-a venit sa rad cand am vazut ce prostii poate spune!
Reply
Forward
to green_cancer13
show details 8/18/08
Reply
to green_cancer13@yahoo.com
date Mon, Aug 18, 2008 at 9:43 AM
subject Re:
mailed-by gmail.com
hide details 8/18/08
Reply
Lucica,
Din păcate, șansele de a ieși din această sectă sunt minime. Nimeni nu a ieșit de aici convins de altcineva din afară, ci doar dacă s-a convins pe propria piele de minciună, impostură , fraudă și răutate, căci toate sunt acolo mascate de un comportament foarte creștinesc în aparență. Poți însă face ceva pentru sora ta:
1. Roagă-te mai mult pentru ea Dumnezeului cel Advărat, cel pe care L-ai cunoscut de la propriii tăi părinți.
2. Citește cu atenție tot ce a apărut pe blogul [COLOR=#3333ff]noulierusalimnip[/COLOR] și ce va mai apare în continuare. Încearcă să reții cât mai multe amănunte esențiale, dând la o parte miile de amănunte nesemnificative. Încearcă să contribui la acest blog cu comentarii, pe care nu trebuie neapărat să le semnezi, dacă nu vrei asta. Prin contribuția ta îi vei ajuta și pe alții să se ferească din timp de această sectă. Cei care intră în ea, cu anevoie mai pot ieși. Dacă poți să-ți povestești propria ta experiență, fă-o pe acest blog!
3.Păstrează o legătură cât mai strânsă cu sora ta. Pentru a nu fi respinsă, arată-ți interesul pentru tot ce înseamnă Noul Ierusalim, dar fă totodată comparație între ceea ce știi tu și ceea ce ți se spune, pentru a nu fi și tu captivată eventual de unele aspecte atrăgătoare. Nu uita că această sectă corectează, în aparență, foarte multe din greșelile creștinilor ortodocși. Din păcate, ei nu fac acest lucru cu o legitimitate dată de Dumnezeu, ci cu una construită de ei. Tot ceea ce fac izvorăște din mândria că ei sunt mult mai buni decât alții (de fapt, [COLOR=#000099]cei mai buni[/COLOR], sfinți chiar, de aceea se cred de neînlocuit)
4. Scopul acestei legături strânse cu sora ta este următorul:
- să urmărești evoluția ei și să observi dacă și când au apărut la ea unele semne de îndoială sau de nemulțumire față de sectă;
- să-i dai permanent un semnal de bunăvoință, arătându-i că, oricând dorește, ea este bineprimită înapoi în familie, unde o așteaptă o iubire neprefăcută. (Cei mai mulți adepți ai Noului Ierusalim, care au acumulat nemulțumiri personale, ar dori să se elibereze de "raiul" de la Pucioasa, dar nu mai pot, pentru că li s-au tăiat toate căile de retragere);
- să afli singură dacă ce s-a spus aici pe blog este adevărat. Vei afla de la sora ta când, cum, și la cine s-a spovedit ( comparând apoi cu învățătura Bisericii). Vei afla dacă s-a împărtășit ( și dacă nu, atunci cum se împacă acest lucru cu însăși învățătura "Sfintei" Virginia, care îi povățuia să se împărtășească de cel puțin 3 ori pe săptămână? )
- vei avea grijă să-i arăți puțin cîte puțin sorei tale că astăzi ei nu mai împlinesc mai nimic din învățăturile "Sfintei" Virginia: respectarea preoților și a episcopilor, frecventarea regulată a bisericii, deasa spovedanie și împărtășanie, iar "preoții" așa-zisei Biserici a Noului Ierusalim nu sunt preoți adevărați, ci falși, deoarece nu sunt hirotoniți în mod canonic de către episcopi. În plus, ei se pretind a fi și episcopi și preoți în același timp, ceea ce este un nonsens.
- vei vedea cine este cel care o alimentază pe sora ta cu ziarele sectei și îi creează iluzii că va ajunge la Pucioasa, unde e "raiul pe pământ" ( dar, unde o așteaptă un statut de [COLOR=#006600]slugă[/COLOR] și de unde mulți adepți vor acum să scape, și nu mai pot. Nu comva omul de legătură este [COLOR=red]Nicu Pop[/COLOR], fost clujean, care a abandonat ortodoxia pentru a se înrola ca sfetnic de taină la Pucioasa, unde linge tălpile celor doi lideri pucioși, Mihaela și Nicușor? Sau este [COLOR=#cc0000]Halău Gheorghe[/COLOR] din Târgoviște, zis [COLOR=#cc0000]Nea' Didi[/COLOR]? (alt [COLOR=red]lingău[/COLOR], acest [COLOR=red]Halău![/COLOR] : și-a pus casa de la Târgoviște la dispoziția liderilor pucioși, care acum îi dictează cu superbie în propria lui casă!)
5. În fine, singura șansă reală ca sora ta să scape de această sectă este ca secta să se auto-desființeze. Deja sunt tensiuni mari între liderii lor ([COLOR=#666600]Mihaela[/COLOR] și [COLOR=#666600]Nicușor[/COLOR] pe de o parte, "preotul" [COLOR=#ff6600]Ilie Bunea[/COLOR] și artiștii [COLOR=#ff6600]Zidaru[/COLOR] pe de altă parte). Între ei este acum o luptă deschisă pentru putere. În funcție de cine va câștiga, va bascula și soarta celorlalți simpatizanți și slugi, după aceea. Gruparea [COLOR=#ff6600]Bunea+Zidaru[/COLOR] este de preferat, căci sunt animați de dorința de adevăr, chiar dacă nici ei nu sunt perfecți. De altfel, acolo nimeni nu mai e întreg la minte. Din acest motiv avem datoria să scoatem la iveală toate murdările acestor lideri pucioși nedespărțiți și neîmpărțiți, [COLOR=#666600]Mihaela[/COLOR] și [COLOR=#666600]Nicușiță[/COLOR], care se consideră "prooroci" (dar sunt niște prooroci mincinoși): poate se vor rușina văzându-se demascați și vor lăsa destinele acestor creștini, pe care i-au păcălit cu intrigi și cu minciuni, pe mâna altor conducători mai destoinici și mai sinceri. Cu cât îi vom demasca mai vârtos, cu atât cresc șansele ca ei să se dea la o parte. Supraviețuirea lor ca lideri absoluți s-a bazat până acum tocmai pe secretomanie, pe minciună, pe dezbinare, pe manipulare din umbră, pe intrigi subterane, pe expulzarea celor incomozi, pe amenințări cu blesteme sau chiar cu moartea.
Dacă adevărul de la Pucioasa va fi cunoscut, măcar alți naivi vor fi feriți de acum încolo de a mai pica în plasa acestor amăgitori de suflete.
Dumnezeu să fie cu tine!
|