Citat:
În prealabil postat de andrei25
Dar ce religie ai?
|
Nu cred ca asta are vreo importanta. Eu sunt Ortodox, dar astfel de lucruri tin de bunul simt si respectul fata de oameni.
Cu acest preot nu se poate ajunge la nici o intelegere pentru ca pur si simplu nu il intereseaza de nimeni si de nimic. Deci sa inteleg ca daca nu sunt ore de liniste el poate sa traga clopotele cand vrea pentru ca e preot si are biserica? Invit pe oricine sa vina sa stea la mine in casa sa vad cum se aud 3 clopote trase la ~15m in fata geamurilor, ce inseamna sa te trezesti in fiecare dimineata cu palpitatii la inima din auza clopotelor, ce inseamna sa te doara urechile din cauza zgomotului produs de clopote, (apropo: biserica este inconjurata de blocuri, deci tot acest zgomot ramane blocat in acest spatiu) si ce inseamna sa nu pot sa te odihnesti in cursul zilei pentru ca nu stii cand incep sa traga clopotele. Si noi muncim zi de zi si dorim sa putem dormi linistiti nu sa fim terorizati de clopotele bisericii. Ce se intampla aici nu mai are nici o legatura cu religia, ci pur si simplu reflecta dispretul preotului fata de locatarii care locuiesc aici si pe care ii considera vinovati ca s-au construit blocuri in jurul bisericii. Acest lucru l-a spus chiar el in timpul unei slujbe.
Iar legat de contestatie am incercat si voi incerca in continuare, dar nimeni nu vrea sa se puna rau cu biserica, pentru ca nu toti oamenii vad lucrurile cum sunt ele de fapt si din pacate traim in Romania unde fiecare face ce vrea fara sa fie tras la raspundere.
Am scris pe acest forum in speranta ca voi primi un raspuns de la cineva care va intelege problema noastra si care are autoritatea sa limiteze acest calvar la care suntem supusi zi de zi. Si va rog, sa nu imi spuneti ca este o binecuvantare sa asculti clopote de cateva ori la 15m distanta de ele pentru ca doar noi stim prin ce trecem. Am ajuns sa dormim pe la rude si prieteni la sfarsit de saptamana ca sa putem sa ne odihnim dupa o saptamana de lucru. Chiar este posibil asa ceva?