În prealabil postat de CatalinInsusi
"Răul trebuie arătat , descurajat, izolat și condamnat ! Detenția este o soluție extremă, dar este una din soluții"
Frate, vreau sa-ti spun o intamplare pe care am trait-o cand aveam vreo 4-5 ani. Bunica mea ma ducea duminica-de-duminica la biserica din orasul in care am crescut si avea grija sa fiu impartasit si aproape de strana mai mereu. In curtea bisericii locuia intr-o casa ce tinea de parohie, mai mult o cocioaba incropita cu chirpici, o familie cu un copil, baiat, mai mare decat mine. Traiau din mila parohului si din a enoriasilor. Stiam singur drumul la biserica si ma duceam asa cum ma duceam la borcanele cu compot din pivnita, prinsesem la dulceata cantarilor si Parintele Ilie, preotul, avea mare drag de copii ce-i calcau pragul bisericii. Ei bine, intr-o zi, mergand la biserica si mai ramanand putin in curte, am vazut ce nu-i bine ca un copil sa cunoasca de unul singur. In familia ce locuia acolo, tatal si fiul traiau in incest si - evident - homosexualitate. Am fugit din locul acela si scarba mi-a fost. Nu-ti pot grai cu cuvinte omenesti impotrivirea sufletului de copil la cele ce-am vazut. In alt plan de idei, eu de-atunci n-am mai intrat aproape 25 de ani in vreo biserica si numai Maica Domnului, fara sa se scarbeasca de mine, a bagat mana pana la umar sa ma scoata de unde eram si sa ma aduca inapoi unde mi-e locul. Aceasta e intamplarea.
Acum. In povestea de mai sus toata lumea e vinovata. Ei ca faceau ce faceau, parintele care nu se ingrijea de cei ce-i tine in curtea lui, si in primul rand eu, care am parasit biserica atatia ani, asociind gravitatea celor ce vazusem cu duiosia parintelui. Pe care nu ne-ai baga la puscarie? Oare Dumnezeu nu era de fata la toate astea? Crezi ca vreunul dintre cei susmentionati nu si-a primit judecata dreapta pentru ce a facut? Dumnezeu plateste, dar zaboveste. Asa e o vorba din popor. Unde o fi baiatul acela, ce viata o fi trait tata-sau? Cum a murit, care i-or fi fost gandurile de dinainte de calatoria fara intoarcere.
Si acum te mai intreb un lucru, confunzi puscaria cu manstirea? In puscarii nu e decat mai multa decadere, mai multa scarba, mai multe invataturi dracesti. In afara de ce faceai inainte, inveti sa fi si mai rau, si mai hot, si mai homosexual, si mai nesimtit. Daca ai intrat fiara, iesi bestie. Despre prostitutie am o singura vorba. Intr-o tara indepartata, am ajuns sa n-am cu ce ma intoarce acasa, nici macar sa-mi iau o paine. O prostituata si-a facut mila cu mine si mi-a dat bani sa ma intorc si sa mananc. Te rog mult, in spatele acestui cuvant, prostituate, se ascund oameni, ca tine, multi n-au ajuns acolo de voie. Iarta-i si tu, ca Domnul stie de noi toti.Hai, mai bine, sa stam bine, sa stam cu frica si sa luam aminte, ca asa s-au oprit si ingerii din cadere. Nu le harazi inchisoare si chinuri in mintea ta, caci tie ti le harazesti. Toti avem datoria sa spunem ca asta e un rau, si un rau mare, dar cu ce chinuri sa-i osandim pe oamenii pe care aceste patimi si demoni ii poarta la rau, nu te indeletnici. Iarta-ma daca am vorbit iar ca prostul. Doamne-ajuta!
|