-Da?Dar n-ai auzit pe Isaia Proorocul?”Pe cat este mai inalt cerul decat pamantul , pe cat este de departe rasaritul de apus, pe atat sunt mai departe judecatile Mele de judecatile voastre si gandurile Mele de gandurile voastre , fiii oamenilor”
-N-ai auzit pe Solomon ce spune? „Pe cele mai grele decat tine nu le ridica si pe cele mai adanci decat tine nu le cerca , ca sa nu mori!”
N-ai auzit pe David Proorocul care zice?”Judecatile Domnului sunt adanc mult!”
Cum ai indraznit tu, un om ,sa cerci judecatile lui Dumnezeu, pe care nici arhanghelii , nici heruvimii nu le stiu?Dar Dumnezeu n-a vrut sa te piarda , ca putea sa te piarda ptr iscodirea asta, dar, ostenelile tale, m-a trimis pe mine , parinte, sa-ti arat ca judecatile lui Dumnezeu nu sunt ca ale oamenilor.
Vezi cate ai judecat tu cu mine ?Cate am facut, ti s-au parut ca sunt rele ; ca sunt ucigas, ca am furat vasul , ca am dat foc casei, si cate am facut.Dar ele au fost toate foarte bune si toate de mare folos s-au facut. Au fost bune dupa judecatile lui Dumnezeu, nu dupa judecatile oamenilor!
Si tu ai judecat ceva , dar judecatile lui Dumnezeu n-au fost ca ale tale, ca ele au fost bune foarte!Tu ai zis ca rau am facut si eu numai bine am facut.
Deci , de acum inainte sa nu mai judeci pe nimeni si orice vei vedea sa zici: Doamne , Tu toate le stii!Eu nu cunosc judecatile Tale!
Deci, parinte sfinte, sa nu mai indrazneasca nimeni din oameni sa cerce judecatile lui Dumnezeu, ca nici ingerii nu pot sti judecatile Lui!
Dar , fiindca esti om , Dumnezeu te-a iertat , insa m-a trimis sa te inteleptesc sa nu mai indraznesti sa iscodesti judecatile Lui , ca judecatile lui Dumnezeu sunt adanc mult si nu le poate sti nimeni, nici ingerii din ceruri.”
Asadar sa tinem minte din aceasta povestire , ca tot ce ni se pare noua in lumea asta ca-i stramb si rau, de multe ori ne inselam!Ca nu cunoastem judecatile lui Dumnezeu cele ascunse si necuprinse.
„Nu cerca necercate si nu voi sa ajungi cele neajunse!Amin.”
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
|