View Single Post
Vechi 23.03.2009, 10:16:45
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Nu i-am urmărit (ca la securitate) pe pucioși dacă merg sau nu la biserică, ci i-am întrebat pur și simplu. Pe toți care i-am întrebat, mi-au dat același răspuns: ei nu se mai duc la bisericile B.O.R. Unii se mai duc la biserica de "stil vechi" de pe Str. Televiziunii, dar nici acest lucru nu e văzut cu ochi buni (sau aprobat ... nici atâta! ) de către liderii lor. Unul dintre ei ( Viorel Ivan) se mai ducea pe furiș pe la bisericile catolice, până a fost prins, și apoi aspru muștruluit de Mihaela, acum câțiva ani. De atunci, Viorică nu se mai duce nici prin acelea catolice.

Păi să nu zici că "sunt sectă"?

N-ai decât să-i întrebi și tălică, de ce nu-i întrebi? Ți-e frică de vreun răspuns neconvenabil?

poi draga MM, eu nu ma uit la trabitza cacitrambitza e mica iar Cuvantul lui Dumnezeu e mare, deci nu am pentru ce sa ma uit la nevointzele lor ori la ascultari caci deajuns sunt cele 7 Trambitze ca nishte ingerashi, ca sa-i cred... iar ceilaltzi se straduie sa-i asculte...

uite ma intreaba Andrei25:
Pai voi acum ce vreti sa reinventati roata? Hai sa fim seriosi!

shi asha este nu inventam roata caci carul cu rotzi pe care l-a vazut unul din proorocii care au marturisit Rotzile shi cum erau ele de mergeau shi nu se invarteau shi parca era asha ca nishte carbuni incinshi intre ele iar fapturile vii de deasupra, cele 4, uriashe shi infricoshatoare care erau spate in spate shi mergeau doar inainte fiecare dupa cum era voia Domnului-Dumnezeu, alea nu trebuiesc reinventate... ddeci despre ce roata ma intreaba shi ce a vazut el ca se reinventeaza?

acuma vad ca Viorel Ivan o fi mai necanonist ca altzii... shi ce vrei sa insinuezi ca nu-i lasa Mihale sa mearga la BOR? cum potzi sa sustzii asha ceva cand tot Cuvantul lui Dumnezeu este nu atat pentru sfanta Cetate cat pentru toata Romania shi BOR... deci ce ash putea sa spun despre tine sau sa te intreb? cand e clar ca nu vrei sa consideri ce este scris cu Adevarat ci ceea ce vrei tu sa crezi ca este scris... spre interesele pe care "le gaseshti" mereu in altzii...

dar ma intreb shi eu, lasand la oparte aceasta discutzie, ma intreb de ce il sustzin ceilaltzi patriarhi pe patriarhul Maxim?
poi exista o unitate in nedreptate la Dumnezeu? Daca patriarhul Pimen a fost omorat conspirativ shi acel preot a murit nevinovat, deci ma intreb cum ar putea patriarhii sa-l sustzina pe un confrate fara ca sa cerceteze cazul? doar din spirit iertator shi pentru unitate? Dar nu exista la Dumnezeu unitate in nedreptate, shi nici sprijin in minciuna... deci trebuie studiata bine cauza shi cautat in Duhul Adevarul shi abea apoi se poate sprijini cineva... caci se pare ca pe Maxim nu Biserica l-a pus ci statul Bulgar... caci Biserica s-a rupt de un patriarh care probabil s-a facut vinovat de lucruri rele, nu le shtiu, nu le judec, dar nici nu pot sa nu ma intreb daca intr-adevar merita a fi sprijinit, a i se acorda atentzie doar pentru ca este patriarh... caci shi Pimen a fost patriarh shi a murit... nu shtiu eu cum, cineshtie de ce, shi cineshtie daca nu au dreptate cei ce il numesc pe Maxim ca fiind antichrist... fiara la loc sfant...
caci shi la noi Patriarhul Teoctist a plecat considerandu-se vinovat dar apoi prin voia lui Dumnezeu a devenit al 6-lea patriarh, dar prin voia lui Dumnezeu shi nu a statului sau a cineshtie a cui, Dumnezeu gasind potrivit ca sa unga prin el pe al 7-le Patriarh cu sfintzenia Sa...

deci vezi dumneata MM, ca antichristul cineshtie pe unde vine shi pe care patriarh il ataca shi il omoara, caci a incercat la sarbi, apoi la bulgari, s-ar putea sa incerce shi la romani shi rushi, caci doar shtim ca pana la urma pe Irineu vrea sa-l ucida ca sa se poata inscauna asupra Noului Ierusalim adica peste Romania noastra... deci poate fi o diversiune ce se intampla la Bulgari sau cineshtie... dar eu n-ash vrea sa ma amestec sau sa judec sau sa comentez... ca schisma e dureroasa dar nici uniatzie in nedreptate shi minciuna nu e de dorit. Deci e greu, dar BOR este plin de Harul Duhului Sfant... deci nu putea sa recomande Mihaela pucioshilor ca sa nu mearga prin bisericile din BOR... dar probabil ca shi in sf Cetate a Noului Ierusalim este Harul lui Dumnezeu shi atunci e bine ca pucioshii sa se impartasheasca in Manastire la ei, dar nu e rau nici daca se impartashesc in BOR ca doar este acelashi Dumnezeu, aceiashi Sfanta Treime cu totzi sfintzii Sai.