View Single Post
Vechi 01.01.2007, 22:16:52
o_copila o_copila is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.01.2007
Implicit

citand ory:
Laurentiu,nu stiu de unde ai redat aceasta poveste,dar tare bine ar fi sa fie precum spune ea:"Iubirea invinge mereu!"...din pacate nu intotdeauna se adevereste aceasta sintagma conferita acestui sublim sentiment.Si nu stiu de ce-l numim sublim,cand de fapt el face atatea ravagii in sufletele oamenilor,se stie ca iubirea provoaca foarte multa bucurie,dar si suferinta deopotriva.Daca intr-adevar iubirea ar fi invins totul,pamantul ar fi fost absolvit de foarte multa suferinta si-am fi fost mai "sfinti",intr-o lume potrivnica.

Desi nu am o experienta de viata prea bogata (sau poate tocmai de aceea), eu continui sa cred ca "iubirea este un sublim sentiment" si ca ea "invinge mereu", insa aceste lucruri sunt conditionate de anumite lucruri. Si anume: iubirea adevarata intotdeauna trebuie sa fie insotita de multa, multa credinta statornica si dragoste fata de Dumnezeu si, bineinteles, acolo unde este credinta, sunt si fapte care sa o dovedeasca. Eu cred ca acolo unde este suferinta, dragostea fata de Dumnezeu nu este chiar atat de puternica, credinta este nestatornica. Caci, iubindu-L pe El, toate obstacolele sunt mai usor de trecut... Acolo unde nu este dragoste fata de Dumnezeu, dragostea fata de persoana iubita este o pasiune, ceva carnal... Intr-adevar, in acel cuplu in care iubirea statornica fata de Dumnezeu se afla de ambele parti, putem invinge raul, putem fi "mai sfinti" (citandu-te). ...parerea mea. Dumnezeu sa ne daruiasca iertare, ajutor si binecuvantare!
Reply With Quote