23.03.2009, 22:27:46
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Dupa ceea ce ne relateaza Scriptura, este posibil ca bisericile vechi,secularizate, sa fie mai "contaminate". Deoarece se spune ca "taina faradelegii" si "hristosii mincinosi" au aparut din vremuri apostolice. Este posibil ca bisericile vechi sa fi adus invataturile mincinoase care au patruns in acele vremuri (plus altele colectate de-a lungul istoriei)? Pentru ca nu prea seamana unele din practicile si invataturile dvs. cu crestinismul apostolic prezentat de Sfanta Scriptura.
|
"După ceea ce ne relatează Scriptura" domnule Vasinec ca să vă citez pe dvs, Hristos a întemeiat o singură Biserică cu o singură mărturie a credinței:
Ioan 8.31 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Matei 16.18 "Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri."
Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
1 Tim 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
Nu spune Hristos limpede, că învățătura va continua prin Duhul Sfânt și după Înălțarea sa:
Ioan 16.12 "Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti. "