Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 24.03.2009, 08:27:19
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green][SIZE=3]Fiecare zi trăită e o zi deosebită[/SIZE][/COLOR]

[COLOR=green]Această povestioară te va ajuta să reflectezi. Continuă să citești, merită efortul.[/COLOR]

[COLOR=green]Un prieten a deschis sertarul dulapului soției sale și a ridicat un pachet învelit în hârtie de mătase:[/COLOR]

[COLOR=green]Am mai postat povestirea de deasupra, dar n-am găsit-o... Vreau să spun că am cunoscut atât de mulți oameni care păstrează tot ce au mai bun, mai frumos pentru mai târziu... De ce? [/COLOR]

[COLOR=green]Păstrează "casa bună" pentru musafiri care vin foarte rar, și ei, familia vreau să spun, dorm în bucătărie, înghesuiți, incomod și imoral...[/COLOR]

[COLOR=green]Cineva a ținut, ani de zile, un rând de lenjerie și un prosop nou, bine împachetate, pentru "dacă vine cineva..." [/COLOR]

[COLOR=green]Altcineva a refuzat să dea o bucățică de țol, din cele care, la țară, se fac în casă... "După ce mor eu..." "De ce nu acum, să-ți mulțumesc, să vezi cum mă bucur și cum mă folosesc de el..." "După ce mor eu..." Au trecut de atunci mai bine de 10 ani... [/COLOR]

[COLOR=green]Pahare, farfurii, fețe de masă, prosoape de bucătărie, covoare, toate noi, toate de bună calitate, ținute bine, toate pentru "dacă vine cineva..." [/COLOR]

[COLOR=green]Muncim, facem sacrificii să cumpărăm, ne bucurăm o clipă și... punem la păstrat doar pentru "dacă vine cineva..." [/COLOR]

[COLOR=green]De ce ne străduim atât de mult pentru ceilalți și pentru noi nu facem nimic? Avem oare atâta nevoie de lauda și admirația celorlalți? [/COLOR]

[COLOR=green]Pentru noi, pentru bucuria sufletului nostru când o să despachetăm, când o să folosim?[/COLOR]