Vsovi, înțelege că pucioșii de astăzi au o viziune complet diferită de cea de pe vremea Verginicăi. Verginica a mai fost folosită de ei o vreme (între anii 1980-1995) ca un stindard, ca o emblemă sfântă, în spatele căreia se ascundeau noii lideri cu ereziile lor. Mii de schimbări, mai mici sau mai mari, au adus apoi acești lideri, inclusiv ruptura definitivă de B.O.R.
Citește spre edificare următorul material:
[COLOR=purple]34. Misterele Pucioasei (XXX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR]
[COLOR=Blue]Partea I
[/COLOR]
Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
În“Cuvântul lui Dumnezeu” poruncile și legile se schimbă de la un an la altul, pe măsură ce “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” descoperă ce e bine și ce e rău. O sumedenie de îndemnuri, care de care mai ciudate, dirijează viața creștinilor spre manifestări neobișnuite, adesea antisociale:
[COLOR=blue]1.[/COLOR] Școala
Școala nu are nimic bun în ea. Copiii trebuie scoși din școli:
[COLOR=blue]“Lăsați copiii mai bine [/COLOR][COLOR=fuchsia]să fie proști[/COLOR][COLOR=blue]. Nu vă bucurați că au note bune. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să nu știe carte[/COLOR][COLOR=blue] decât să se ducă în lume. Învățați copiii să citească sfintele Scripturi”. (6/19 decembrie 1964)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Copiii Mei, vedeți că s-au adăugat la copii, la [/COLOR][COLOR=fuchsia]școală[/COLOR][COLOR=blue], de la șapte, la zece clase. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Acestă carte e diavolească[/COLOR][COLOR=blue]. Nu mergeți cu copiii la aceste clase, căci cine va sta până la aceste trepte, îl va pierde pe copil.” (14/27 august 1965).[/COLOR]
[COLOR=blue]“Alăptați copiii bine că [/COLOR][COLOR=fuchsia]școala de acum nu este bună[/COLOR][COLOR=blue]…” (2 noiembrie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]va strica școala[/COLOR][COLOR=blue] cea pământească și va înălța biserică dacă va fi ascultare” (7ianuarie 1966)[/COLOR]
Urmarea? Mulți copii de creștini n-au reușit să-și termine instrucția elementară, alții au fost scoși din școli sau din facultăți de către părinți.
Școlile sunt privite și ca un pericol pentru “lucrul lui Dumnezeu”, acel “Dumnezeu” căruia îi pare rău că nu mai rămân copiii proști :
[COLOR=blue]“Fiilor, de aceea sunt atâtea [/COLOR][COLOR=fuchsia]școli[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să distrugă[/COLOR][COLOR=blue] lucrul Meu. Numai cine nu vrea, astăzi, nu se poate ridica. Copilași, [/COLOR][COLOR=fuchsia]proști[/COLOR][COLOR=blue] nu mai vor să fie nimeni [/COLOR][COLOR=#ff6600](sic!)[/COLOR][COLOR=blue]. Voi de ce nu lucrați cu Mine în [/COLOR][COLOR=fuchsia]școală[/COLOR][COLOR=blue]?” (31 mai /13 iunie 1973)[/COLOR]
Școala îi deșteaptă pe copiii de țărani și-i îndepărtează de “oracolul de la Pucioasa”, cel care le ghicește viitorul:
[COLOR=blue]“… Fiilor, învățați școala ucenicilor Mei. Nu vă îndesați la școli pământești. Ce facem noi cu atâtea școli pământești? Că aceștia nu mai vin să Mă întrebe pe Mine, Domnul, nimic” (5/18 august 1973)[/COLOR]
Așadar școala mărește riscul ca cei școliți să evite pe viitor ședințele de spiritism ale Virginiei Stoica Tudorache, unde toți naivii veneau ca “să-l întrebe pe Domnul”: dacă să-și vândă vaca, dacă să-și mărite fata, dacă pomii vor avea recoltă bogată, și alte asemenea năstrușnice “întrebări duhovnicești”.
Cei cu școală puțină sunt favoriți, cei cu carte mai multă sunt persecutați fără excepție:
[COLOR=blue]“Ia să cauți să-mi găsești timpul de azi, cum Domnul petrece în casele voastre, căci celui cu o singură clasă Domnul îi descoperă, nu celui cu carte multă, că acela nu se uită la Domnul” (26 octombrie/8 noiembrie 1973)[/COLOR]
Pentru creștinii “neascultători”, care au îndrăznit să-și dea totuși copiii la școală, li se propun unele limite:
[COLOR=blue]“ …Ați dat copiii la școli, dar nu lăsați copiii să-i ia profesorii definitiv…” (14 ianuarie 1975)[/COLOR]
În orice caz, orice apropiere între copiii creștinilor care au devenit adepți ai lucrării și alți copii de [COLOR=blue]creștini[/COLOR] este interzisă:
[COLOR=blue]“… Nu mai lăsați copiii voștri cu cei din lume, ați auzit?” ( 4/ 17 aprilie 1973)[/COLOR]
Verginica deplânge faptul că școlile laice au tot mai multă căutare față de școlile monahale:
[COLOR=blue]“… Cere tot tineretul să meargă la școala de alfabete și nu cere nimeni să meargă la școala de călugărie.” (9/ 22 septembrie 1978.)
[/COLOR] [COLOR=blue]2.[/COLOR] Adunările creștine
Adunările creștine (altele decât cele din jurul Virginiei Tudorache) vor trebui să fie desființate, pentru că acolo sunt și alți propovăduitori:
[COLOR=blue]“Spune, măi Verginico, la creștini, să oprească [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările[/COLOR][COLOR=blue], căci este vremea rea și creștinii sunt răi, că dacă se mai fac [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunări[/COLOR][COLOR=blue], se fac spre osânda lor, că și cei ce se strâng în [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunare[/COLOR][COLOR=blue], și cei ce propovăduiesc, nu sunt vrednici de Mine, căci s-au făcut fățarnici și mândri.” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR]
Una dintre motivații este că Cel ce le-a înființat, este în drept să le și desființeze:
[COLOR=blue]“Eu, Domnul, am sfințit [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările [/COLOR][COLOR=blue]din trecut prin faptele creștinilor, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările[/COLOR][COLOR=blue] de acum, prin neascultarea creștinilor de azi, nu se mai sfințesc, căci nu mai pasc iarba duhovnicească, iarba Mea. Creștinul de astăzi zice că nu este bună învățătura ce le-o dau Eu, spunând că nu este de la Dumnezeu” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR]
Cu alte cuvinte, ei nu ascultă de “Cuvântul lui Dumnezeu” și din mândrie nu recunosc în Verginica pe proorocul Domnului.
[COLOR=blue]3.[/COLOR] Peștele
La început, peștele nu era oprit de la consum. Se atenționa însă observarea atentă a perioadelor de post:
[COLOR=blue]“De ce mâncați [/COLOR][COLOR=fuchsia]pește[/COLOR][COLOR=blue] în zilele oprite?” (22 iunie 1957)[/COLOR]
Mai târziu însă peștele a fost definitiv interzis din alimentația creștinilor de la Noul Ierusalim.
|