Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate
[COLOR=purple]34. Misterele Pucioasei (XXX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR]
[COLOR=Blue]Partea a VI-a
[/COLOR] [COLOR=blue]28. [/COLOR]Îndemnuri la nesupunere față de stăpânire
[COLOR=blue]“Fiți stăpâni pe viața voastră. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu lăsați pe nimeni să vă stăpânească[/COLOR][COLOR=blue].” (19 ianuarie 1975)[/COLOR]
O învățătură ce se află în contradicție flagrantă cu preceptele biblice. Căci iată cum învață Sfânta Scriptură:
[COLOR=#993300]“Tot sufletul [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se supună înaltelor stăpâniri[/COLOR][COLOR=#993300], căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Pentru aceea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel ce se împotrivește stăpânirii se împotrivește rânduielii lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#993300]. Iar cel ce se împotrivesc își vor lua osândă.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voiești, deci, să nu-ți fie frică de stăpânire? Fă binele și vei avea laudă de la ea.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu și răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârșește răul.[/COLOR]
[COLOR=#993300]De aceea [/COLOR][COLOR=fuchsia]este nevoie să vă supuneți[/COLOR][COLOR=#993300], nu numai pentru mânie, ci și pentru conștiință.” ( Rom. 13, 1-5) [/COLOR]
[COLOR=#993300]“Adu-le aminte [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se supună stăpânirilor și dregătorilor[/COLOR][COLOR=#993300], [/COLOR][COLOR=fuchsia]să asculte[/COLOR][COLOR=#993300], să fie gata la orice lucru bun…” (Tit 3,1)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Iar cei ce au stăpâni credincioși să nu-i disprețuiască, sub cuvânt că sunt frați; ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]mai mult să-i slujească[/COLOR][COLOR=#993300], fiindcă primitorii bunei lor slujiri sunt credincioși și iubiți. Acestea învață-i și poruncește-le. ( I Tim. 6,2)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Supuneți-vă[/COLOR][COLOR=#993300], pentru Domnul, [/COLOR][COLOR=fuchsia]oricărei orânduiri omenești[/COLOR][COLOR=#993300], fie împăratului, ca înalt stăpânitor,[/COLOR]
[COLOR=#993300]Fie dregătorilor, ca unora ce sunt trimiși de el, spre pedepsirea făcătorilor de rele și spre lauda făcătorilor de bine;[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci așa este voia lui Dumnezeu, ca voi, prin faptele voastre cele bune, să închideți gura oamenilor fără minte și fără cunoștință.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Trăiți ca oamenii liberi, dar nu ca și cum ați avea libertatea drept acoperământ al răutății, ci ca robi ai lui Dumnezeu.[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Dați tuturor cinste[/COLOR][COLOR=#993300], iubiți frăția, temeți-vă de Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cinstiți pe împărat[/COLOR][COLOR=#993300].[/COLOR]
[COLOR=#993300]Slugilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă stăpânilor[/COLOR][COLOR=#993300] voștri, cu toată frica, nu numai celor buni și blânzi, ci și celor urâcioși.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Căci aceasta este plăcut lui Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să sufere cineva întristări[/COLOR][COLOR=#993300], pe nedrept, cu gândul la El. (I Petru 2: 13- 19)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Asemenea și voi, femeilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă bărbaților[/COLOR][COLOR=#993300] voștri…” (I Petru 3, 1)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Tot așa și voi, fiilor duhovnicești, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă preoților[/COLOR][COLOR=#993300]…” (I Petru 5, 5)[/COLOR]
Un duh de nesupunere, alt duh decât cel al Scripturii, bântuie în voia sa pe la Pucioasa.
[COLOR=blue]29. [/COLOR]Îndemnuri la ascundere, îndemnuri la neascundere
Aceste îndemnuri contrariază prin inconsecvența lor. Nici nu mai știi ce să crezi și ce să alegi. Iată câteva mostre:
a.Îndemnuri pentru “ascunderea lucrării de la Pucioasa”:
[COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Ascundeți[/COLOR][COLOR=blue] această profeție pentru cei morți. Ați auzit? …” (20 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Pentru cei morți [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascundeți[/COLOR][COLOR=blue] această profeție…” (20 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ …Ai să dai mii de lei ca să mai ai Trupul și Sângele Meu, dar dacă vei fi cu Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]în ascuns[/COLOR][COLOR=blue], îl vei avea…” (10/23 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Țineți [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascuns[/COLOR][COLOR=blue] și aveți răbdare până voi spune eu de pe acoperișul casei[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue]” (7 ianuarie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue] “Să scrii despre toate câte am profețit de la început și până azi, căci ei au uitat ce le-a spus Domnul acum zece ani. Să faci Verginico sul și să-l prinzi în copci și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l ții ascuns[/COLOR][COLOR=blue] până la ziua postului, căci vor veni popoare nemâncate și nebăute la ușa ta și vor bate în ușă ca niște cerșetori și să le dai.” (30 aprilie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Trupul acesta, știți cine este și de unde l-am luat; știți că l-am sculat dintr-o boală grea… …Nu este prețuită nici de fini, nici de nași, căci este scris în lege: Proorocul, în patria sa, nu este prețuit. Nici creștinii nu-l prețuiesc, pentru că nu-l cunosc, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]este ascuns[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]este ascunsă taina[/COLOR][COLOR=blue]. Amin.” (27 octombrie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Creștine, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ține ascuns[/COLOR][COLOR=blue] aceasta, ca să nu se cunoască de lume că voi știți” (3/16 aprilie 1975)[/COLOR]
Cei care nu lucrau cu ascundere mare erau chiar pedepsiți. În unele cazuri, “Dumnezeul de la Pucioasa” îi pedepsește cu închisoarea pe mărturisitorii “lucrării Lui”, pentru că “vorbesc prea mult la lume despre lucrurile lui Dumnezeu”:
[COLOR=blue]“ Pe Gheorghiță de la București [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am dat în mâna oamenilor[/COLOR][COLOR=blue] că el vorbea fără de rost din lucrurile Mele și dădea din lucrarea Mea, și el singur s-a dat în mâinile lor. Pe Răducanu [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am dat în mâna lor[/COLOR][COLOR=blue] că vorbea prea mult la lume despre lucrurile lui Dumnezeu” (11/24 aprilie 1967)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
b.Îndemnuri pentru “neascunderea lucrării de la Pucioasa”:
[COLOR=blue]“…Veniți-vă în fire, că cine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ascundă[/COLOR][COLOR=blue] lucrarea Mea, orb va rămânea. Cine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să acundă[/COLOR][COLOR=blue] crucea Mea, nu va mai sta în viața sa. Iubește pe Dumnezeu cu toată puterea ta! Oricine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ascundă[/COLOR][COLOR=blue] fața Mea, nu va putea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să o ascundă[/COLOR][COLOR=blue], că Dumnezeu va da de rușine pe acela…” (26 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“De ce [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunzi[/COLOR][COLOR=blue] tu de fiii tăi glasul Domnului de peste tine, petrecerea ta cu Domnul atâta vreme pe pământ? O, fiii tăi n-ar fi fost atât de lumești acum dacă tu zi după zi mai mult L-ai fi ținut mare în tine pe Domnul înaintea fiilor tăi.” (28 august 2007)[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]“ El însă nu poate, nu mai poate nimic pentru cei de sub greul meu și nu Mi-i mai ajută să scape de teamă sub [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrarea mea[/COLOR][COLOR=blue] cea zdruncinată și tot [/COLOR][COLOR=fuchsia]zdruncinată de cele[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunse[/COLOR][COLOR=blue] ale celor [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunși[/COLOR][COLOR=blue] în ei[/COLOR] [COLOR=blue] ai poporului meu, și care au tot lovit în pacea coborârii Mele.” (30 august/12 septembrie 2007)[/COLOR]
Însuși “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se pretinde a fi un campion al neascunderilor:
[COLOR=blue]“…M-am făcut cunoscut omului pe pământ întru toate. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu am ascuns nimic[/COLOR][COLOR=blue] din fața omului de azi ca să fie fericit și încredințat de Dumnezeu. Și iată că lumea toată se închină duhurilor necurate…”[/COLOR][COLOR=blue] (19 decembrie 1976)[/COLOR]
Deși pretinde că nu a ascuns nimic față de om și se laudă cu aceasta, numai cu puțin înainte își exprima părerile de rău că i-a dezvăluit omului “secretele”:
[COLOR=blue]“ Îmi pare rău de ce am făcut Eu. Sunt supărat nespus de mult, pentru că omul care e făcut de Domnul, întru toate e făcut de Domnul. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău că i-am dat secretul Meu.[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue] (19 decembrie 1976)[/COLOR]
Acest slogan “[COLOR=fuchsia]Nu am ascuns nimic din fața omului[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]a ținut el cât a ținut, dar acum “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” și-a schimbat pe față obiceiurile. El își propune o ascundere severăpe care o numește când “[COLOR=fuchsia]tăinuire[/COLOR]”, când “[COLOR=fuchsia]adăpostire[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“Necredința din părți Îmi slăbește intrarea Mea la popor cu cuvântul Meu cel lucrător și Mă face să Mă rușinez, să Mă strâng și să Mă[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia]tăinuiesc[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=blue]între ucenici, între cei de o iubire și milă cu Mine… …Vă voi povățui, tată, căci trebuie să[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia]adăpostim[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=blue]tot ce este de adăpostit…” ( 12 iulie 2008.)[/COLOR]
[COLOR=Blue]
[/COLOR]
|