Citat:
În prealabil postat de vasinec
Domnule Iustin, iar spuneti minciuni. Despre Ellene White am spus de mai multe ori ca a facut unele greseli, mai ales la inceputul activitatii sale teologice. Adventistii stiu lucrul acesta si nu o considera pe aceasta femeie ca fiind infailibila. De altfel, numai Dumnezeu este infailibil. Si profetii din Sfanta Scriptura au gresit (si in invataturi si in comportament).
Cat despre mine, numai unui om care nu gandeste ar trebui sa-i spun ca pot face o sumedenie de greseli. Intotdeauna am incurajat verificarea cu Sfanta Scriptura a celor spuse de orice om. Unul din versetele mele preferate, pe care l-am mai postat de vreo cateva ori, este acela in care se arata cum niste credinciosi il verifificau cu Sfanta Scriptura chiar si pe marele Apostol Pavel. Si pentru aceasta au fost laudati de Sfantul Apostol.
"Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa." (Faptele Apostolilor 17:11)
|
Una este sa cauti profetiile despre Mesia -Hristos ca asta faceau ei si alta e sa vii cu noi invataturi aberante cum sunt cele despre sufletul care dispare dupa moarte asemeni animalelor, ziua de sabat, inexistenta chinurilor iadului, invataturi care nu au existat in Biserica primara si care contrazic Biblia in mod flagrant.