În prealabil postat de nume
Da, e foarte bun, pentru gastrite...
Eu am avut un ulcer in stadiu destul de avansat, si m-am vindecat in felul urmator: pe stomacul gol dimineata o lingura da miere de salcam amestecata cu obligeana (cat luam intre 2 degete). Si in timpul zilei beam in loc de apa ceai de salcam. Important e ca mierea sa fie de salcam, nu de altceva, mierea de altceva decat de salcam provoaca hiperaciditate, si e mai rau. Si trebuie sa fie miere adevarata, nu inmultita cu sirop. E greu sa-ti dau seama la mierea de salcam din prima daca e adevarata sau nu. Mierea trebuie sa se zahariseasca, asta e semnul cel mai clar ca e adevarata. Mierea de salcam insa zahariseste mai greu, deci foarte rar o vom gasi putin zaharisita macar. Cel mai simplu e, atunci, sa o mirosim. Trebuie sa miroasa putin a faguri. Daca miroase a ceva dulce si are un miros pregnant de salcam, fara sa semene cu mirosul de faguri de miere, e mult mai putin probabil sa fie veritabila.
Mierea de salcam este intens "falsificata" in ultima vreme, intrucat salcamii, datorita vremii, nu si-au putut mentine florile deschise suficient timp ca albinele sa recolteze miere suficienta. De aceea aceea acum doar apicultorii cu foarte multi stupi comercializeaza miere de salcam 100% veritabila,si la preturi mult mai ridicate. Restul, adica majoritatea, lungesc cu sirop mierea de salcam ramasa din anul trecut si putinul de miere de salcam slab calitativa rezultata anul asta. (slab calitativa pt ca albinele, neputand colecta suficienta miere de salcam, continua sa completeze cu miere din altfel de flori, altfel mierea isi modifica si proprietatile, si culoarea, si gustul)
|