View Single Post
Vechi 26.03.2009, 10:13:19
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Căsătoria la Pucioși

[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XVI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR]

Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
[COLOR=Magenta]Partea a II-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]5. [/COLOR]Căsătoriile de complezență
Mai apoi, în intenția de a se desființa complet căsătoria, s-au făcut câțiva pași laterali, propovăduindu-se transformarea ei într-o legătură artificială și convențională, bazată exclusiv pe “aranjamente de familie”.
Unii creștini au avut reacții prompte, de bun simț, față de această tentativă:
[COLOR=blue]“… căci Domnul nu a venit să mă oblige pe mine să mă [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue] cu fata care nu-mi place mie, ca să trăim cu urât în familia noastră…[/COLOR][COLOR=blue]” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR]
Din păcate, asemenea căsătorii între copiii familiilor de creștini, forțate și “aranjate” de către părinți, au fost destule; dar nefiind întemeiate pe dragoste, ele nu puteau să dureze. Chiar și Virginia Tudorache s-a căsătorit “de formă” cu Stoica Nicolae, care era mai mic decât ea cu 15 ani. După o vreme, simțindu-se neîmplinit și înșelat de părinți, Nicolae a părăsit-o pentru a-și întemeia o familie normală și a-și crește copiii, așa cum simțea el că este firesc să fie.

[COLOR=blue]6. [/COLOR]Căsătoria este pentru nașterea de prunci
Nici nașterea de prunci nu mai justifică de acum încolo căsătoria. Mai grav este că se pretinde că această rânduială a “ne-nașterii de prunci” ar fi fost trasată de Dumnezeu încă de la început, de la facerea lumii, iar omul ar fi înțeles-o diferit, așa cum a vrut el:
[COLOR=blue]“Pentru ce este [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue]? Acest altoi este de la facerea Celui Înalt și am zis și spun: nașteți fii în duhul, și nu în trupul, căci altfel nu te voi chema creștin după legea Mea și te voi chema creștin împotriva Mea…[/COLOR]
[COLOR=blue]…Dumnezeu va strica zămislirea pruncilor dacă va fi ascultare în oștirea română. Căci am luat altoi pentru voi și pun altoi de la început ca cel născut să rămână înviat… ” ([/COLOR][COLOR=red]25 decembrie 1965/[/COLOR][COLOR=blue]7 ianuarie 1966)[/COLOR]
Aceasta este însă o răstălmăcire a [COLOR=#993300]Scripturii[/COLOR], unde încă de la cartea [COLOR=#993300]Facerii[/COLOR] se vorbește limpede despre înmulțirea trupurilor, nu a duhurilor:
[COLOR=#993300]“Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "[/COLOR][COLOR=#ff6600]Creșteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și umpleți pământul și-l supuneți;… "”[/COLOR][COLOR=#993300] (Facerea, 1:28 )[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "[/COLOR][COLOR=#ff6600]Nașteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și umpleți pământul și-l stăpâniți![/COLOR]
[COLOR=#993300]Voi însă [/COLOR][COLOR=#ff6600]nașteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și vă răspândiți pe pământ și-l stăpâniți! "”[/COLOR][COLOR=#993300] (Facerea, 9:1,7)[/COLOR]
Până și proorocii cei adevărați dădeau aceleași îndemnuri:
[COLOR=#993300]“Luați femei și[/COLOR][COLOR=#ff6600] nașteți fii și fiice![/COLOR][COLOR=#993300] Fiilor voștri luați-le soții, iar pe fiicele voastre măritați-le, ca să nască fii și fiice, și să nu vă împuținați acolo, ci înmulțiți-vă! “ (Ieremia, [/COLOR][COLOR=#993300]29:6)[/COLOR]
Cât privește renunțarea la prunci, prin stricarea zămislirii lor, această “profeție” contrastează flagrant cu mesajul lui Hristos:
[COLOR=#993300]“Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit și le-a zis: Lăsați copiii să vină la Mine și [/COLOR][COLOR=#ff6600]nu-i opriți[/COLOR][COLOR=#993300], căci a unora ca aceștia este împărăția lui Dumnezeu.” (Marcu, [/COLOR][COLOR=#993300]10:14)[/COLOR]

[COLOR=blue]7. [/COLOR]Căsătoria nu e după planul omului, ci după planul lui Dumnezeu
[COLOR=blue]“Nimeni să nu-și ducă planul după voia sa ci toți să-și ducă planul după voia lui Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] nu este după voia sa, ci este după planul lui Dumnezeu. Nici un creștin să nu trăiască cu femeia sa după voia sa și să trăiască numai după voia lui Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=red]O, creștine, ai ajuns la ziua de sărbătoare, să te oprești. Ai ajuns la ziua de Paști, să te oprești. Dumnezeu a făcut această oprire. Blestemat este acela care nu se oprește[/COLOR][COLOR=blue]. Este scris în lege despre cel ce [/COLOR][COLOR=#00ccff]strică Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue]. Pe acela îl numește vrăjmașul Său” (7 ianuarie 1966)[/COLOR]
Aici, legăturile trupești încă mai sunt încuviințate, deși indirect, îndată ce se stabilesc niște limite ale relațiilor intime( destul de largi, de altfel) : orice sărbătoare trebuie să fie considerată un timp de reținere. Asta ar însemna în total vreo 80 zile dintr-un an (52 de duminici, plus zilele de Paști, plus vreo 25 de sărbători care cad în cursul săptămânii), ceea ce nu e deloc insuportabil pentru un creștin evlavios și responsabil. Ediția din 2006 elimină însă integral pasajul care legiferează aceste “înlesniri”. Iată acest pasaj:
[COLOR=red]O, creștine, ai ajuns la ziua de sărbătoare, să te oprești. Ai ajuns la ziua de Paști, să te oprești. Dumnezeu a făcut această oprire. Blestemat este acela care nu se oprește.[/COLOR]
Această mutilare a textului original s-a făcut pentru a se lăsa să se înțeleagă că nici o zi din an nu mai este permisă pentru apropierile trupești dintre soți. Paradoxal, a mai rămas aici acel avertisment pentru cei care, după planul lor, [COLOR=#00ccff]“strică Cuvântul lui Dumnezeu”[/COLOR];dar cei care au operat eliminarea textului cu pricina chiar din “[COLOR=#00ccff]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]” se pare că nu au a se teme de cineva sau de ceva, sau că “Domnul i-ar numi vrăjmașii Lui

[COLOR=blue]8. [/COLOR]Abolirea căsătoriei este esența “legământului cel nou” de la Pucioasa
[COLOR=blue]“ Fiilor, a sosit timpul legământului nou, căci cineva din creștini spune că Dumnezeu a venit să [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit cu neprihănirea și n-am găsit fecior sau fecioară în toată țara ca să nu dorească [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie[/COLOR][COLOR=blue] trupească, dar Eu am venit din legea lui Dumnezeu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR]

[COLOR=blue]9.[/COLOR] O aparentă cedare de moment
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” dă să cedeze în fața “îndărătniciei” omului față de cerința ce i s-a pus, de a respinge legătura trupească:
[COLOR=blue]“…Eu am pus o [/COLOR][COLOR=fuchsia]bară [/COLOR][COLOR=blue]între femeie și bărbat, dar zic[/COLOR][COLOR=red]:[/COLOR][COLOR=blue] decât să hulească, mai bine să rămână cum vor ei.” ( [/COLOR][COLOR=red]22 ianuarie/[/COLOR][COLOR=blue]4 februarie 1966)[/COLOR]

[COLOR=blue]10. [/COLOR]Căsătoria este totuși legământ făcut “cu Dumnezeu”
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște că legământul căsătoriei este sfânt și intangibil, fiindcă este [COLOR=fuchsia] legământ[/COLOR] făcut “[COLOR=fuchsia]cu Dumnezeu[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“Fiilor, ce rău vă stă petrecând și curvind cu femei străine, din lume, voi care aveți [/COLOR][COLOR=fuchsia]legământ cu Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] la [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] voastră pe care ați făcut-o!” (25 noiembrie/8 decembrie 1970)[/COLOR]
Totuși, formularea este defectuoasă, sugerînd că doar alegerea este greșită ([COLOR=blue]femei străine, din lume[/COLOR]), deci o altă alegere, orientată către femeile cunoscute și bune creștine, ar putea fi eventual acceptabilă.

[COLOR=blue]11. [/COLOR]Se anunță amurgul căsătoriei
“[COLOR=blue]Daniele, a fost vremea când am căsătorit, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine vremea să nu le mai căsătorim[/COLOR][COLOR=blue]. Nu să le trimitem în mânăstiri, ci să le ținem în casele noastre. E scris în Scriptură.” (8/21 iulie 1973)[/COLOR]

[COLOR=blue]12. [/COLOR]Căsătoria trebuie respinsă
[COLOR=blue]“Plâng îngerii și se întristează pentru pruncul care se naște pe pământ în vremile de azi. Nu face Dumnezeu lucruri ca să nu se mai nască pruncul Dar cine voiește să fie pentru Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să respingă căsătoria[/COLOR][COLOR=blue]. Cununia voastră și nașterea pruncilor voștri să nu fie în poftă și în păcat…”[/COLOR][COLOR=blue](4 august 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Dumnezeu s-a hotărât ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu mai fie căsătorie[/COLOR][COLOR=blue]. Acum ce facem noi, stricăm legea? Dar cu ce să împlinim legea dacă nu am cu ce? (1 august 1979)[/COLOR]