View Single Post
Vechi 26.03.2009, 10:21:22
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Căsătoria la Pucioși

[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XVI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR]

Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
[COLOR=Magenta]Partea a IV-a

[/COLOR]
[COLOR=blue]22. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște că “a căsătorit” pe creștini
Încă de la început, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pretinde că aduce un [COLOR=fuchsia]nou legământ[/COLOR], o nouă lege a căsătoriei:
[COLOR=blue]“ Fiilor, a sosit timpul [/COLOR][COLOR=fuchsia]legământului nou[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cineva din creștini spune că Dumnezeu a venit să[/COLOR][COLOR=fuchsia] căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit cu neprihănirea și n-am găsit fecior sau fecioară în toată țara ca să nu dorească [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie[/COLOR][COLOR=blue] trupească, dar Eu am venit din legea lui Dumnezeu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR]
Pentru moment, el recunoaște că a făcut căsătorii, dar totodată plănuiește abolirea căsătoriei, fără trimiterea la mănăstiri a feciorilor și fecioarelor:
“[COLOR=blue]Daniele, [/COLOR][COLOR=fuchsia]a fost vremea când am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine vremea să nu le mai căsătorim[/COLOR][COLOR=blue]. Nu să le trimitem în mânăstiri, ci să le ținem în casele noastre. E scris în Scriptură.” (8/21 iulie 1973) [/COLOR]
Acuzat de creștinii din “popor” de inconsecvență în poruncile pe care le debitează și care se schimbă de la o zi la alta,“Dumnezeul de la Pucioasa “ e tentat să mintă fără perdea, și nu mai recunoaște deloc faptul că a făcut căsătorii:
[COLOR=blue] “… [/COLOR][COLOR=fuchsia]Auzi ce spune, că a pus Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] poporul Său să ia televizor și a pus [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se însoare și să se mărite[/COLOR][COLOR=blue] și casă să-și facă și să pună pe omul Său să mintă.” (18/31martie 1974)[/COLOR]
Pus în fața evidențelor, este silit să recunoască din nou că a căsătorit, dar revine cu “inovația” de a-i da căsătoriei alte coordonate decât cele tradiționale (adică “însoțirea pentru naștere de prunci”) și de a o transforma în “căsătorie albă”:
[COLOR=blue]“ …Am tineri și tinere [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoriți de Mine[/COLOR][COLOR=blue] să fie familie sfântă, să nu se întineze niciodată…”(7/2o noiembrie 1974).[/COLOR]
Când își pune în practică planul, se face că uită ceea ce spunea pe [COLOR=blue]21 iulie 1973 [/COLOR]că “[COLOR=blue]…e scris în Scriptură…[/COLOR]”despre tineri și tinere, iar în consecință promisiunea de a-i ține acasă pe cei necăsătoriți și a nu-i duce cu forța la mănăstire este și ea “uitată”:
[COLOR=blue]“…Opresc căsătoria! După anul nou, trimit un număr de fecioare la mănăstire, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu voiesc să mai căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue]. Din toate familiile creștine, să fie o fiică la mănăstire și feciori…” [/COLOR][COLOR=blue](4 decembrie 1975)[/COLOR]
Oprirea căsătoriei vine dintr-o supărare pe creștinii lipsiți de obediență, urmată de răzbunare:
[COLOR=blue] “ Uitați-vă și nu mai doriți fecioarelor căsătorie, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-a supărat și nu mai face căsătorii[/COLOR][COLOR=blue].” (23 februarie 1976)[/COLOR]
“Strâns cu ușa” de creștinii nemulțumiți că se sucește de pe o parte pe alta și nu-și ține promisiunile, creând “o nouă lege”, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște în sfârșit ceea ce negase cu candoare în martie 1974: faptul că “a căsătorit [COLOR=blue]după lege[/COLOR]”, făcându-și acum chiar un titlu de onoare din împlinirea legii căsătoriei:
[COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], ca să nu ziceți că am scos ceva din [/COLOR][COLOR=fuchsia]lege[/COLOR][COLOR=blue]; și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu am ținut tineri necăsătoriți[/COLOR][COLOR=blue].” (14 iulie 1978.)[/COLOR]
Totodată, aici se face o mărturisire deschisă că nunta este una dintre Tainele [COLOR=fuchsia]Legii[/COLOR] celei noi a lui Hristos Dumnezeu, ceea ce pune sub semnul întrebării propriile tentative de a o desființa, desfigurându-i semnificația inițială.
Tratamentul diferențiat, prin care “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi favorizează pe unii, iar pe alții îi nedreptățește, a ajuns să-i scandalizeze pe creștini:
[COLOR=blue]“ Este cineva care așteaptă să se căsătorească și zice:[/COLOR][COLOR=fuchsia]A căsătorit alții[/COLOR][COLOR=blue] mai mici, și pe mine mă trimitea la mănăstire. [/COLOR][COLOR=fuchsia]A căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], și pe mine m-a trimis să mă pocăiesc.”(1/14 iulie 1978.)[/COLOR]
În replică la această “răzvrătire”, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu se justifică, ci devine amenințător:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu mă judecați, că vă veți căi[/COLOR][COLOR=blue]. Da. E numai și numai îndoială în poporul Meu de ceea ce a făcut Dumnezeu: “ că m-a dus de la oraș, la țară; că m-a dus la mănăstire; că la unul i-a dat să trăiască așa, și la altul i-a dat să trăiască așa…”E numai îndoială în poporul Meu: “că unul suferă și altul nu suferă”. Dar Eu zic: fiecare va avea vreme de suferit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nimeni nu va scăpa de suferință[/COLOR][COLOR=blue], dar să asculte de aceste cuvinte, oricum ar fi ele.”(1/14 iulie 1978.)[/COLOR]