Citat:
În prealabil postat de vsovi
Unde sa mai infloreasca daca statul o scoate afara din toate institutziile? sa ne reintoarcem la catacombe? asta ai vrea? pentru ce nu va intoarcetzi voi la Dumnezeu? ca noi va rabdam printre noi shi nu va impune nimeni sa credetzi sau nu, dar sa shtitzi shi voi ca nu ateii ci creshtinii -ortodocshi au facut aceasta tzara creshtin-ortodoxa
[COLOR=blue]N-ar fi scoasa din toate institutiile, ci doar din cele de stat. De exemplu, fara propaganda religioasa pentru un cult la TVR in detrimentul altor culte.[/COLOR] (poi celelalte culte nu sunt ale noastre ci sunt de import shi din tiranie stramutate aici ca romanii nu le-au avut pe niciunele pe restul, shi oricum sunt inutile ca in majoritate sunt false, dar nimeni nu le exclude ci le lasa sa apara shi ele pe TV ca peste tot sunt pline shtirile de catolici shi protestantzi shi sectantzi, iar televiziunile fac reclama in functzie de bani, dar macar la TVR sa se spuna Adevarul ca de aia il platim din banii noshtrii) [COLOR=red]Vrei post ortodox, iti faci, nu parazitezi postul public (asta-i buna, poi parazitzii mereu vorbesc de parazitare, iar parazitzii suntem noi oamenii care traim din mila lui Dumnezeu, iar dumneata vezi viceversa). Si uite ca s-a si intamplat, a aparut Trinitas.[/COLOR] (ei vezi, nu mai potzi sa spui ca paraziteaza TVR-ul)
[COLOR=blue]Si mersi, vsovi, ca ma rabzi, fara rabdarea ta sunt sigur ca nici macar nu ma mai nasteam. Ti-am zis eu ca tu te crezi mai cetatean ca altii.[/COLOR] (ciudat, cum ii ofenseaza pe unii ca le spui ca ii rabzi, poi daca spuneam ca nu te rabd poate itzi convenea mai bine, poi te rabd, te respect, dialoghez cu tine, ce sa-tzi fac mai mult? ateii tai ori umanishtii itzi acorda atata rabdare ca mine? shi nu vine ca-s mai cetatzean ca altzii ci este porunca de la Hristos... trebuie sa nu judecam shi sa ne rabdam cu multzumire unii pe altzii)
Citat:
ca am tolerat mereu totzi navalitorii shi totzi cei ce au impus credintzele lor, care ne-au distrus mereu statul shi credintza stramosheasca [...]
[COLOR=green]Navalitorii nu au avut nevoie de aprobarea sau de toleranta romanilor, pur si simplu au navalit. Istoria a fost cum a fost, ne-am ales cu ce ne-am ales astazi, in materie de coloratura etnico-religioasa a Romaniei. Fie intelegem asta si lucram impreuna cu toti cetatenii acestei tari spre un viitor mai bun, fie ne ridicam cu pretentii patriotarde si cultivam in continuare ura etnica. Abordarea crestineasca adevarata e sa iertam greselile trecutului, care au fost de toate partile aflate in conflict, si sa vedem ce se poate face azi, pentru toti cetatenii tarii.[/COLOR] (nici vorba, greshelile nu sunt de partea creshtinilor-ortodocshi, ci ei mai mult intre ei s-au ciondanit, dar asha sustzin totzi inchizitorialii shi provocatorii de razboaie shi jafuri ca in razboi cu totzii suntem de vina, nu domnule, adevarul nu vine prin extrapolarea greshelii, ci prin asumarea shi recunoashterea ei... iar ortodocshii n-au avut treaba cu nimeni... ca rushii erau atei... iar cand au fost imperiu, asta e treba lor... dar asha este bine sa iertam, dar cu conditzia sa se pocaiasca fiecare shi nu asha ca o intzelegere aberanta, o intzelelgere ca o pace shi prin asta o shtergere cu buretele a istoriei shi realitatzii, ci fiecare sa-shi faca procesul shi sa treaca pe la parinte shi se va ierta lui... dar statornicirea in minciuna shi schimbarea istoriei shi a Adevarului asta nu i se va ierta shi faptele ii urmeaza pe fiecare...)
[COLOR=red]Imbratiseaza varietatea, vsovi. Adapteaza-te sau pieri pe limba ta. Lumea merge inainte cu sau fara voia ta.[/COLOR] (poi merge inainte dar merge spre iad, ca adaptarea la caldurica banului shi lacomiei shi trandaviei asta nu are nimic omenesc shi Dumnezeiesc in ea, deci ma adaptez ca sa traiesc in moarte, poi nu ai citit acolo ca moarte v-a avea un sfarshit? deci iata noi trebuie sa nu mergem inainte tot mai adanc in moarte, caci moartea v-a avea un sfarshit, shi daca ne vom afla in moarte cand vine sfarshitul s-ar puteam sa murim shi noi cu moarte cu tot chiar daca suntem bine adaptzi la ea)
Citat:
poi totzi au fost bine primitzi shi integratzi shi rabdatzi de acest popor creshtin-ortodox bun shi bland [...]
[COLOR=red]Neamu' nostru nu-i urat, da-i betiv si puturos :))[/COLOR]
[COLOR=red]Serios vorbind, nu suntem noi miezul pamantului, nici cei mai frumosi, nici cei mai destepti, nici cei mai insemnati, asa cum probabil va invata la Pucioasa. Din nou, se aplica ce spuneam mai sus despre invadatorii care nu au nevoie de permisiune pentru a invada.[/COLOR] (domnule sunt Pucios doar cu crezul, cu inima, cu obligatzia obrazului care te face sa recunoshti Adevarul, deci nu sunt decat un mirean pacatos din BOR asha ca nu ma invatza nimeni dintre pucioshi ci eu "fur" shi invatz de la Cuvantul lui Dumnezeu... Poi da aici ai dreptate, Dumnezeu s-a apucat sa invadeze Pamantul pe care El l-a Creat, sa-l recucereasca de la gog shi magog shi de la gLume shi sa-l dea inapoi la oameni, deci iata aici ai dreptate, n-are nevoie de permisiune, shi cu toate astea cheama shi nu obliga pe nimeni, dar shi Adevarul shi Calea shi Viatza ce va fi o mai marturiseshte ca doar El insushi o poate shi da shi nimeni altcineva...)
Citat:
nu shtiam ca la orele de religie sa fi fortzat mai mult ca shi la alte ore, iar nu toate sunt un fel de credintze? nu toate indoctrineaza copilul? nu orice invatzatura are un "dumnezeu"?
[COLOR=red]Stiu ca-ti doresti sa fie cum zici, ti-ar confirma ideea, insa realitatea se prezinta altfel.[/COLOR] (sigur ca da, ca oamenii asculta shi fac tot ce li se zice la celelalte materii ca de Dumnezeu au uitat shi religia n-o iau in seama, deci iarashi ai dreptate ca e mult mai rau)
[COLOR=red]Lumea academica este in proportie covarsitoare de acord cu legile fizicii, matematicii, evolutiei.[/COLOR] (asta e gLumea care se va cutremura candva de propria ei nebunie)
[COLOR=blue]Lumea religioasa este in continuare fragmentata asiduu in privinta celor care se inchina cui trebuie. Asa ca oamenii de stiinta, fiind oameni destepti, au zis ca mai bine lasam religiile sa se certe intre ele pana cand ajung la un numitor comun - probabil niciodata - si intre timp inventam o forma de guvernare care sa fie multumitoare pentru toti. Adica un stat secular, care nu se baga peste culte, doar le aproba si verifica ca functioneaza conform legii. In felul asta eviti conflictele - nu mai sare nimeni in sus ca e defavorizat - pentru ca nu faci favoruri.[/COLOR] (poi sigur ca da au inventat credintza shtiintzifica shi seculara, ca doar n-or sta ei degeaba la catedra)
Citat:
poi nu o impune, sunt doar ore de deschiderea unei ushi, nu i se impune copilului nimic,
[COLOR=red]Am ras copios. Asta e argumentul folosit acum pentru justificarea orelor de ortodoxie? E penibil. Usile le poate deschide mai bine un duhovnic, un calugar, decat un "profesor de religie". Pana si parintii pot da o educatie religioasa copiilor, cand vor ei, cat vor ei. Nu trebuie sa astepte saptamanal ora de religie.[/COLOR] (poi daca ar invatza din Carte shi s-ar stradui sa faca ce scrie acolo ai sa vezi cum ar rade nu acum ci abea la urma, caci cine rade la urma, rade mai bine)
Citat:
dar darvinismul din biologie sau fizica-matematica atee sau tot felul de alte materii ateist dialectice alea nu li se impun copiiilor?
[COLOR=red]E normal sa se predea asa ceva in scoli, avand in vedere ca la scoala se invata tot felul de stiinte iar lumea stiintifica considera acele teorii ca fiind cele mai bune in prezent. Ceva trebuie sa invete copilul, asa ca mergem pe ce avem mai bun.[/COLOR] (ba e ce e mai prost, mai rau, caci ce e mai bun e lasat deoparte, omenia, bunatatea, credintza, smerenia, desavarshirea, iubirea, respectul, intzelegerea, ingaduintza, faptele iubirii shi nu ale nedreptatzii, ... aste nu se mai invatza demult in licee ci sa pui semnul egal la altul ca sa-i pofteshti ce e al lui, sa fumezi, sa injuri, sa te joci shi sa te distrezi, sa bei sa curveshti sa faci malahie shi sa umblii dupa gagici, iar intre timp sa mai pierzi vremea pe la shcoala invatzand lucruri mincinoase shi ateiste shi absurde, dar ishi vor da ei seama ca eu care nu sunt un baiat de 10 ci de 8 shi mi-am dat seama dar atunci ei cand vor realiza in ce coshmar se afla... va fi vai de ei shi de toata shtiintza lor)
Nu-ti convine? Te duci frumusel la scoala particulara care te invata ce vrei si unde nu vin secularistii sa faca gura. (poi de ce ma rog sunt pushi secularishtii ashtia pe scandal shi nemultzumire shi revolta mereu, cine oare i-a invatzat pe ei?)
continuarea mai jos
|