Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 28.03.2009, 09:24:10
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]Același lucru… în alte cuvinte

Pe o stradă din Paris stătea un orb cu o pălărie la picioare și o plăcuță de lemn pe care scria cu cretă albă: “Vă rog, ajutați-mă, sunt orb!” Un ziarist trecu prin zonă și văzu foarte puțini bani în pălăria orbului. Fără să ceară încuviințarea, luă plăcuța de lemn, o întoarse pe dos, scrise altceva, o puse din nou la picioarele orbului și plecă.

Spre seară, jurnalistul respectiv se întoarse pe același drum, trecând din nou pe lângă orbul care cerșea. Acum, pălăria lui era plină de bani. Și monede, și bacnote. Cu simțurile dezvoltate din pricina lipsei de vedere, orbul recunoscu pașii ziaristului. Îl întrebă dacă el este cel care i-a rescris mesajul de pe plăcuță și, dacă da, ce anume scrisese. Ziaristul răspunse:

- Nu am scris nimic din ce ar putea fi în neconcordanță cu anunțul dumitale, doar că am exprimat totul în alte cuvinte. Și plecă liniștit mai departe.

Orbul a aflat foarte târziu ce scrisese ziaristul pe plăcuța de lemn. Mesajul era următorul: “Și astăzi e primăvară în Paris, și eu tot nu o pot vedea…”

MORALA

De multe ori, când lucrurile nu ne mai reușesc așa cum am dori, e o idee bună să schimbăm strategia.[/COLOR]