View Single Post
Vechi 28.03.2009, 22:49:59
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Definiții pucioase

[COLOR=purple]56. Misterele Pucioasei (LII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XXXVIII:[/COLOR] Definiții subtile și nostime [COLOR=blue])[/COLOR]
[COLOR=Cyan]Partea I[/COLOR]

Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )

[COLOR=blue]1. [/COLOR]Definiția focului: focul este foc
[COLOR=blue]“Această lumânare este făcută din ceară, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]focul[/COLOR][COLOR=blue] care arde [/COLOR][COLOR=fuchsia]este foc[/COLOR][COLOR=blue]” (15 mai 1963)[/COLOR]

[COLOR=blue]2. [/COLOR]Definiția ciorilor: ciorile sunt ciori
[COLOR=blue]“ Și Domnul a zis: așa mănâncă, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]ciorile sunt ciori[/COLOR][COLOR=blue]” (16 aprilie 1975)[/COLOR]

[COLOR=blue]3. [/COLOR]Definiția trenului: un șarpe cu ciocul de fier
[COLOR=blue]“Copilașii Mei, un tren este un [/COLOR][COLOR=fuchsia]șarpe cu ciocul de fier[/COLOR][COLOR=blue] care duce mii de oameni pe spatele lui în toate părțile lumii, plini de tot felul de păcate, mândrie, răutăți și desfrâu, duce lucrarea lui antichrist.” (4 mai 1958.)[/COLOR]

[COLOR=blue]4. [/COLOR]Definiția golului: “cel care lipsește”
[COLOR=blue]“ Nu este, măi, nici unul dintre voi ca să simtă golul unui frate când este lipsă dintre voi, cum simt eu lipsa voastră, cu durere. Mă apasă, măi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]golul[/COLOR][COLOR=blue] vostru [/COLOR][COLOR=fuchsia]care lipsește[/COLOR][COLOR=blue] dintre cetele de sfinți” (17/30 aprilie 1965)[/COLOR]

[COLOR=blue]5. [/COLOR]Definiția creștinilor: creștinii sunt români
[COLOR=blue]“O, astăzi nu i se mai spune [/COLOR][COLOR=fuchsia]român la nimeni[/COLOR][COLOR=blue], decât celui [/COLOR][COLOR=fuchsia]creștin[/COLOR][COLOR=blue]. Poate să fie el german, indian, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă este creștin este român[/COLOR][COLOR=blue]. Pace poporului român. Pace ție poporul Meu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR]

[COLOR=blue]6.[/COLOR] Definiția binecuvântării “Domnului” : beton armat
[COLOR=blue]“Nu te speria, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]binecuvântarea Mea e beton armat[/COLOR][COLOR=blue], dar dacă n-ai ieșit din ea” (27 noiembrie 1966)[/COLOR]

[COLOR=blue]7. [/COLOR]O definiție eretică a Sfintei Treimi

[COLOR=blue]“M-am uitat și am văzut chipul Domnului în soare și vorbește către mine glas puternic. Căci gura care grăia din soare, mă pătrundea la os. Zicea către mine: Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest cuvânt[/COLOR][COLOR=blue] să înțelegeți pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și[/COLOR][COLOR=blue] pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=blue] prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia] Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=blue] se numește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR]
De aici rezultă:
a) [COLOR=fuchsia]Cuvîntul[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR] și este totodată [COLOR=fuchsia]și Tatăl[/COLOR];
b) [COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR];
c) [COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR] care grăiește Cuvântul; dar Cuvântul ieșea din gura Verginicăi; deci gura Verginicăi era [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR].
d) Înseamnă că gura Verginicăi era Duhul Sfânt, căci Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu (vezi pct.c)) ; iar prin gura ei ieșea Cuvântul, adică Fiul (vezi pct.b)), dar și Tatăl (vezi pct.a))
e) Deci, atât Fiul cât și Tatăl ieșeau din gura Verginicăi, adică din Duhul Sfânt.
f) Rezultă că atât Fiul, cât și Tatăl, purced din Duhul Sfânt, ceea ce este o erezie.

[COLOR=blue]8. [/COLOR]O altă definiție a Sfintei Treimi: Tatăl este casa, Fiul este ușa, iar Duhul Sfânt este cheia ușii
[COLOR=blue]“Dă-le de veste cum ai văzut: cum că ușa este Fiul, precum de multe ori am spus: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt ușa, cheia ușii este Duhul Sfânt și casa este Tatăl[/COLOR][COLOR=blue]. Și în casa Tatălui Meu, multe locașuri sunt…” (10 mai 1972)[/COLOR]
Din felul cum este formulată definiția ar rezulta însă că sunt două case: o casă [COLOR=#ff6600]este Tatăl[/COLOR] și o casă [COLOR=#ff6600]este a Tatălui[/COLOR], iar “ [COLOR=#993300]în casa Tatălui sunt multe locașuri[/COLOR](v. [COLOR=#993300]Ioan 14,2[/COLOR]) pregătite pentru cei aleși. Împărăția lui Dumnezeu nu poate fi circumscrisă (interioară) lui Dumnezeu, pentru că atunci s-ar identifica cu o parte din însăși Ființa Lui. Ea este exterioară Lui, și tocmai de aceea s-a numit și “sânul lui Avraam”. Nici măcar lui Avraam ea nu-i este interioară, din motive asemănătoare, de aceea s-a zis “în sânul lui”. Cea mai propice analogie pentru Împărăția lui Dumnezeu, lucrată de pronia Sa, o constituie un prunc în brațele mamei sale.

[COLOR=blue]9. [/COLOR]Definiția anafurei: trupul Domnului
[COLOR=blue]“Și mai aduc la cunoștință: când se miruiește și se ia [/COLOR][COLOR=fuchsia]anafura[/COLOR][COLOR=blue], îi curge printre degete și calcă [/COLOR][COLOR=fuchsia]trupul Domnului[/COLOR][COLOR=blue] Iisus Hristos, care S-a junghiat în sfântul altar” (12/25 februarie 1973)[/COLOR]
Cărțile de slujbă ne învață altceva: anafura se dă în locul Trupului Domnului (care este Sfântul Agneț), ca o mângâiere, celor care nu au avut pregătirea desăvârșită pentru a primi cu vrednicie Trupul Domnului.

[COLOR=blue] 10.[/COLOR]Definiția sportului: cel mai mare idol
[COLOR=blue]“…Feriți copiii de meciuri și de [/COLOR][COLOR=fuchsia]sport, că acesta este cel mai mare idol[/COLOR][COLOR=blue]. Vai de cel ce moare la acest idol, ascultând sau practicând! că nimeni nu-l va putea scăpa de cel mai rău loc din iad”. (20 noiembrie/3 decembrie 1973)[/COLOR]