29.03.2009, 00:08:05
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de italiana
parintii mei au fost crestini ortodoxi.tatal meu era un om foarte bun la suflet dar ii placea f mult sa bea.nu cred ca a existat o zi in care sa nu bea.dupa bautura urma scandal dupa scandal si vreu sa spun ca in casa noastra era iadul pe pamint.el se mindrea ca este crestin ortodox dar cum era viata lui.mergea si se spovedea dar tot el raminea.era un impatimit al alcoolului.asta pina intro zi cind un vecin de al nostru la invitat la ei la biserica la penticostali.vreu sa va spun ca dumnezeu i-a atins inima,la primit pe dumnezeu in viata lui,de atunci nu a mai baut,nu a mai fumat ,viata lui a luat o intorsatura de 360 de grade.dumnezeu l-a intors din calea lui.de atunci in loc sa bea si sa faca alte lucruri de catre acum ii este rusine,se roaga ,citeste bibla si cauta sa faca voia lui dumnezeu.
de atunci casa noastra a devenit un colt de rai.
|
Ti s-a mai spus când ai intrat cu alt nume să încerci să te exprimi in limba română. Se scrie ortodocși, nu ortodoxi. Iar intotdeauna fraza incepe cu literă mare.
Ce ai scris mai sus e genul de povești pe care le spun sectanții la amvon, chipurile ca să laude "lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu cu ei".
Ia aminte la versetele de mai jos:
Luca 18.9 "[COLOR=sienna]Către unii care se credeau că sunt drepți și priveau cu dispreț pe ceilalți, a zis pilda aceasta[/COLOR]: Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș.
[SIZE=2]Luca 18.11-12 Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.[/SIZE]
[SIZE=2] [COLOR=red](a se citi ultimele două versete: “Sectantul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, curvari, bețivi, hoți, cum sunt ortodocșii. L-am primit pe domnul Isus în inima mea ca mântuitor personal și îi ajut pe cei de-o credință cu mine”)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2] Luca 18.13 “Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-[/SIZE]
[SIZE=2] și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.”[/SIZE]
[SIZE=2] Și ce spune Hristos despre cei doi:[/SIZE]
[SIZE=2] Luca 18.14 “Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța.”[/SIZE]
Ceea ce vrea Dumnezeu de la noi este smerenie și ascultare asadar, nu să ne asteptăm la semne si minuni de care nu suntem vrednici, asa cum asteapta penticostalii.