Citat:
În prealabil postat de italiana
in ceea ce priveste afirmatia cu lupta cu trupu sa stii ca era o secta eretica in primele secole , momentan nu-mi vine in minte cum se numea care considera TRUPUL O INCHISOARE A SUFLETULUI, vedeau trupul ca pe ceva rau....ei si tu vb de o lupta impotriva trupului, Pavel spunea ca este "TEMPLU DUHULUI SFANT", apoi ma mir ce va mai trece prin minte????
Ce "neam" sunteti? Ca sa stiu cine are o astfel de invatatura?
ref biblica:
1 Corinteni 9:27 Ci mă port aspru cu trupul meu, și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat
cred ca este destul de clar versetul
|
italiana: poti sa-mi spui ce vrea Sf. Apostul Pavel sa spuna cu 1 Corinteni 9:27? Intreb, caci si eu cred ca e vorba de lupta cu ispita, nu de lupta impotriva trupului sau. Ce intelegi tu prin "lupta impotriva trupului"?
Sa stii ca eu cred ca si printre voi sunt oameni deosebiti. Am avut ocazia sa merg o buna bucata de drum cu un "invatator" de-al vostru ( nu stiu cum sa-i spun altfel, caci voi preoti nu aveti) din Irlanda si mi-a placut felul in care vorbea si ce spunea; mi s-a parut f documentat. Ce-i drept, am vorbit mai mult despre VT, in care sunteti asi. Dar nu acelasi lucru e valabil pentru cei mandri, pe care i-am intalnit pe acest forum si care au venit sa ne faca arsice la noi acasa. Cata mandrie! Nu asa se discuta intre crestini, mai ales, ca nói nu venim cu nascociri ale mintii noastre de oameni limitati, ci cu parerile exprimate de Sfintii Parinti ai ortodoxiei, singura parere avizata si acceptabila, in ceea ce ne priveste. Acestia ne asigura mersul inainte, fara derapari. Iti spun si tie acest lucru si sper sa il intelegi asa cum trebuie, ca sa poata avea loc un dialog intre noi.
Deci, ce intelegi prin lupta impotriva trupului?