29.03.2009, 17:39:23
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.04.2006
|
|
[COLOR=green][SIZE=3]Puterea exemplului[/SIZE] [/COLOR]
[COLOR=green]… În ziua aceea, după ce-am intrat în clasă, nici nu apucasem să ajung la catedră când Găbițu, un ștrengar blond, posesor al celor mai verzi ochi pe care i-am văzut vreodată, a venit spre mine, cu mâinile întinse de parcă ar fi vrut să mă strângă la pieptul lui firav, de copil și mi-a spus șoptit…[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]- Știți, astăzi e ziua mea, împlinesc 12 ani… Ămi permiteți să servesc colegii cu bomboane?[/COLOR]
[COLOR=green]Și, după ce m-a privit o clipă-n ochi, tot el și-a răspuns:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]- Pot, nu-i așa?[/COLOR]
[COLOR=green]Sigur că n-am putut să-l refuz… Știu că cea mai mare bucurie a lor, a copiilor, este să li se cânte la sfârșitul orei “Happy Birthday To You!…” [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Găbițu a mers în banca lui, a luat punga cu bomboane și a venit la catedră, să mă servească întâi pe mine. Totodată mi-a spus că are două feluri de bomboane și că… Intrasem în joc, nu mai puteam să spun nimic. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]În timp ce copiii mâncau bomboanele, am schițat pe tablă ce-mi propusesem să fac la ora aceea după care am revenit la catedră… Pe bănci, pe sub bănci, or iaruncat aiurea, la-ntâmplare, era ambalajul de la bomboane. N-am spus nimic, n-am comentat, până și ochii mi i-am ținut în frâu ca să nu-mi arăt dezaprobarea… [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Când am considerat eu că elevii și-au terminat de mâncat bombonelele, m-am ridicat și, în cel mai firesc mod din lume, am luat de pe catedră, cele două ambalaje de la bomboanele mele, și le-am dus la coș. M-am întors la catedră cu același pas egal, fără să spun un cuvânt…[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]În clipa următoare, toți elevii mei, chiar și cei care făcuseră gunoi prin clasă, s-au ridicat, au luat de pe bancă ori au cules hârtiuțele de pe unde le-au aruncat și le-au dus la coș.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]În tot acest timp, nimeni nu a spus o vorbă, nimeni nu a comentat…[/COLOR]