[COLOR=#ff0000]“Episcopul să nu îndrăznească să facă hirotonii în afara eparhiei sale, în cetățile și în satele care nu-i sunt supuse lui; iar de s-ar dovedi că a făcut aceasta fără încuviințarea celor care stăpânesc cetățile sau satele acelea, să se caterisească și ei și cei pe care i-a hirotonit.”[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Episcopii puși peste o dieceză, să nu se întindă (treacă) asupra bisericilor din afara hotarelor lor, nici să nu tulbure bisericile, ci potrivit canoanelor, […]. Iar nechemați, episcopii să nu treacă peste dieceza lor pentru hirotonie sau pentru alte oarecari (lucrări de cârmuire bisericească) cârmuiri bisericești. Păzindu-se însă canonul stabilit mai înainte privitor la chivernisiri, este clar că cele privitoare la fiecare eparhie le va cârmui sinodul eparhiei (hotărâte) la Niceea. […][/COLOR]
poi draga MM, u se vede clar ca aici e vorba de conflict? de un posibil conflict intre mai marii locului? nu se vede clar ce e voie daca exista incuvintzarea mai marilor locului, deci sa nu se treaca pe dedesubt sau pe deasupra iscand conflicte shi nemultzumiri, deci granitzele prevazute sunt intre biserici ale aceluish Dumnezeu, ce tzin de aceiashi randuiala de sus, granitzele fiind prevazute prin comunul acord intre maimari, ca o buna randuiala....
dar dumneata insashi spui ca era vacant scaunul de stapanire asupra bisericilor, deci cu cine sa nu se fi intzeles un inalt ierarh bisericesc? cu cine sa fi intrat in conflict?
MM:"Desigur că, cei mai riguroși se întreabă în sinea lor: de ce n-a fost caterisit Irineu Bistrițeanul? Foarte simplu. În primul rând, pentru că la acea vreme eparhia Târgoviștei era vacantă, deci exista “un vid de putere” pe plan local, iar Irineu nu avea cui să i se adreseze în mod direct ca să obțină o eventuală aprobare."
deci nu numai ca nu a incalcat canoanele respective ci tocmai ca s-a ocupat de ei ca maimare, caci era de datoria cuiva sa nu lase de izbelishti acea cetate, acea Eparhie, deci nu numai ca nu a greshit ci dincontra ca a procedat exact cum ar fi trebuit... deci "barfa shi procesul" inqizitorial este absurda... caci asha se cadea, cineva sa mearga shi sa se ocupe de credincioshi... deci niciintr-un caz nu a greshit, caci daca sheful tau moare shi turma este in pericol sa se risipeasca, atunci daca cineva din alta eparhie, tot al lui Dumnezeu vine ca sa hirotoniseasca preotzi or sa se ocupe de cele ale lui Dumnezeu este o plinire a poruncii shi nicidecum incalcarea ei...
[COLOR=blue]"7. [/COLOR]O definiție eretică a Sfintei Treimi
[COLOR=blue]“M-am uitat și am văzut chipul Domnului în soare și vorbește către mine glas puternic. Căci gura care grăia din soare, mă pătrundea la os. Zicea către mine: Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest cuvânt[/COLOR][COLOR=blue] să înțelegeți pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și[/COLOR][COLOR=blue] pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=blue] prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia] Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=blue] se numește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR]
De aici rezultă:
a) [COLOR=fuchsia]Cuvîntul[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR] și este totodată [COLOR=fuchsia]și Tatăl[/COLOR];
b) [COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR];
c) [COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR] care grăiește Cuvântul; dar Cuvântul ieșea din gura Verginicăi; deci gura Verginicăi era [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR].
d) Înseamnă că gura Verginicăi era Duhul Sfânt, căci Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu (vezi pct.c)) ; iar prin gura ei ieșea Cuvântul, adică Fiul (vezi pct.b)), dar și Tatăl (vezi pct.a))
e) Deci, atât Fiul cât și Tatăl ieșeau din gura Verginicăi, adică din Duhul Sfânt.
f) Rezultă că atât Fiul, cât și Tatăl, purced din Duhul Sfânt, ceea ce este o erezie.
[COLOR=blue]8. [/COLOR]O altă definiție a Sfintei Treimi: Tatăl este casa, Fiul este ușa, iar Duhul Sfânt este cheia ușii
[COLOR=blue]“Dă-le de veste cum ai văzut: cum că ușa este Fiul, precum de multe ori am spus: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt ușa, cheia ușii este Duhul Sfânt și casa este Tatăl[/COLOR][COLOR=blue]. Și în casa Tatălui Meu, multe locașuri sunt…” (10 mai 1972)[/COLOR]
Din felul cum este formulată definiția ar rezulta însă că sunt două case: o casă [COLOR=#ff6600]este Tatăl[/COLOR] și o casă [COLOR=#ff6600]este a Tatălui[/COLOR], iar “ [COLOR=#993300]în casa Tatălui sunt multe locașuri[/COLOR] “(v. [COLOR=#993300]Ioan 14,2[/COLOR]) pregătite pentru cei aleși. Împărăția lui Dumnezeu nu poate fi circumscrisă (interioară) lui Dumnezeu, pentru că atunci s-ar identifica cu o parte din însăși Ființa Lui. Ea este exterioară Lui, și tocmai de aceea s-a numit și “sânul lui Avraam”. Nici măcar lui Avraam ea nu-i este interioară, din motive asemănătoare, de aceea s-a zis “în sânul lui”. Cea mai propice analogie pentru Împărăția lui Dumnezeu, lucrată de pronia Sa, o constituie un prunc în brațele mamei sale."
[COLOR=green]pe langa o "logica" shi o "demonstrare" foarte ciudata a eresului, ma intreb cum de nu este clar unde "bate" Domnul cand a grait prin sf Verginica:[/COLOR]
poi:
1)cine este gura care striga in pustie?
2)cine este Usha? shi Cine este cheia?
3)ce este acela un prooroc al lui Dumnezeu, shi ce inseamna prooroc, sau ventriloc, sau cum vretzi sa numitzi pe cineva care graieshte Cuvintele altuia, in locul altuia, trimis de altul... dar nu orishicine, caci proorocii Domnului sunt intru Dumnezeu...
4)shi deshi Fiul este mai mic ca Tatal shi mai mare ca Duhul, totushi pentru ce anume cele greshite Fiului Omului se vor ierta dar cele greshite impotriva Duhului Sfant nu se vor ierta lor...
deci raspunsurile la aceste intrebari demonstreaza temeinicia Cuvintelor Domnului date prin sf Verginica shi niciintr-un caz eresul... ori alte acuzatzii neintemeiate... cum ar fi calcarea canoanelor ori altele asemenea... cand se shtie ca Legea shi proorocii este pentru cel rau shi necredincios iar pentru cel credincios shi drept nu mai este alta lege decat decat Legea Harului, porunca cea noua... a urmarii lui Dumnezeu spre desavarshire shi inviere, deci cine nu crede, deja a shi fost judecat, darmite atunci cel ce judeca, osandeshte, minte, inshala, pierde...
"prin Lege am murit fatza de Lege ca sa vietzuiesc lui Hristos" (sf ap Pavel care astfel a trecut de la rautate shi necredintza la iubire shi credintza in Dumnezeu)
|