30.03.2009, 18:59:20
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.04.2006
|
|
[SIZE=3][COLOR=green]Când te agresează... normalul[/COLOR][/SIZE] [COLOR=green] [/COLOR]
[COLOR=green] Sâmbătă, pe 21 martie, am fost la înmormântarea mamei unei colege, undeva într-o comună pe lângă orașul Roman, în județul Neamț.
Nu am spus până acum pentru că era ceva care nu se învârtea rotund, ceva care trebuia să-mi explic mie întâi și-apoi să spun, să povestesc.
Am fost deci undeva la țară...
Și, după ce am rememorat de zeci de ori mental, bineînțeles, ceea ce m-a debusolat pe mine atunci, am concluzionat că m-a agresat normalul... Decența, bunul simț, lpsa țiganilor, a pomanagiilor care, în asemenea ocazii, se îmbulzesc, țipă, se bat care să capete, să apuce mai mult... O atmosferă apocaliptică uneori, cu care suntem obișnuiți din viața de zi cu zi și pe care o vedem la TV atât de des...
Totul s-a desfășurat cu calm, în liniște, liniștea atât de necesară în asemenea momente...
După slujba de îngropare, soțul colegei a venit spre grupul nostru și ne-a invitat la masă, într-o încăpere, special amenajată, în fața bisericii.
Ne-am îndreptat domol spre acea încăpere și, trecând pe lângă un grup de săteni, am auzit pe cineva spunând către un altul că "întâi domnii de la oraș..."
Am înțeles despre ce este vorba... Nu, n-am întors capul, n-am spus nimic și-acum îmi pare rău. Ar fi trebuit să mă întorc și să le spun: "Domnii sunteți Dvs!..."[/COLOR]