Un snack f. gustos pentru perioada postului este si specialitatea mexicana "pico de gallo" (in traducere "cioc de cocosh") care se combina perfect cu tortilla chips.
Iata cum puteti prepara "pico de gallo" (asa il fac eu, la
http://en.wikipedia.org/wiki/Pico_de_gallo gasiti mai multe variante):
3 rosii mari coapte
2 cepe potrivit de mari
sare
frunze de coriandru
1 ardei iute rosu
un strop de zeama de lamaie
Tocati marunt rosiile si ceapa si amestecati-le. Procedati la fel cu verdeata (coriandrul) si ardeiul rosu (nu inainte de-a-l curata de seminte, altfel va fi prea iute amestecul); stoarceti si un sfert de lamaie si sarati.
Tortilla chips gasiti in comert, au in compozitie faina de porumb, ulei vegetal si sare.
Combinatia este foarte buna si merge servita drept aperitiv in cadrul unei mese cu familia/prietenii.
Pofta buna si post cu folos!