View Single Post
Vechi 10.01.2006, 15:00:44
Orthodox Orthodox is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.12.2005
Implicit

Iata un fragment din carte: "O tânără mamă stătea împreună cu fiul său pe o banchetă a metroului, în faţa unei bătrâne. Băiatul s-a apropiat de bătrână şi a început să o lovească de mai multe ori cu piciorul. Aceasta, supărată, s-a adresat mamei: «Mă scuzaţi, dar nu credeţi că ar trebui să vă cuminţiţi fiul, pentru că, dacă nu o faceţi dumneavoastră, o voi face eu, cu o palmă la fund». Femeia i-a răspuns: «Este liber să facă ceea ce doreşte. În plus, legea nu ne permite să batem copiii, iar dacă îl atingeţi, voi cere să vă aresteze!». Băieţelul a continuat să o lovească pe biata bătrână până ce metroul a ajuns într-o staţie aglomerată. Aici, o tânără care stătea pe bancheta din faţa femeii s-a ridicat să coboare. Era îmbrăcată în stil punk, cu părul roşu şi verde, aranjat în formă de spirale şi ţepi, cu inel de aur în nas şi cu cizme negre înalte. Când a trecut prin faţa mamei copilului neastâmpărat, în drum spre uşa de ieşire a metroului, i-a scuipat în faţă, spunându-i: «Şi nenorocita de maică-mea m-a crescut în libertate»” (Arhiepiscopul Hrisostom de Etna, Elemente de Psihologie Pastorală Ortodoxă, p. 132).
Reply With Quote