Subiect: DIN LIMONARIU
View Single Post
Vechi 31.03.2009, 07:05:35
mirelat
Guest

Implicit Despre avva Serghie anahoretul si despre botezarea unui calugar pagan

Batranul ne mai povestea si acestea: cand avva Serghie anahoretul era in Rban dupa plecarea lui din Sinai, a trimis aici in manastire pe un monah tanar ca sa fie botezat. Noi am intrebat pe diaconul lui avva Serghie pentru care pricina se boteaza acum.
Diaconul a spus:
- Acesta a venit in pustie si a vrut sa ramana cu noi; eu ca diacon l-am primit; l-am sfatuit si l-am povatuit mult sa nu intre intr-o astfel de viata fara sa fie pus la incercare. Cand am cunoscut staruinta lui de-a ramane in pustie, l-am luat a doua zi si l-am dus la batran. La vederea lui, batranul mi-a spus indata, indeosebi, inainte de a fi putut spune ceva:
- Ce vrea fratele acesta?
- Se roaga sa ramana cu noi, am raspuns eu.
Atunci batranul calugar mi-a spus:
- Crede-ma, frate, acesta nu-i botezat. Du-l insa la manastirea eunucilor si cei de acolo sa-l boteze in sfantul riu Iordan.
Eu m-am minunat de cuvintele batranului si l-am intrebat pe frate cine este si de unde este. Mi-a spus ca este din Apus, ca parintii lui sunt pagani si nu stie de a fost botezat sau nu.
Atunci a fost catehizat si a fost botezat in sfantul riu Iordan. Si a ramas in manastire multumind lui Dumnezeu.
Reply With Quote