View Single Post
Vechi 31.03.2009, 07:39:29
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thheo Vezi mesajul
Prefer cariera de mama .....imi pare rau uneori ca nu ma pricep si la altceva...ptr ca avea un serviciu mic (de robotel)...nu inseamna ca am cariera......si totusi mai cred ca unele femei sunt facute sa aiba cariera....si mai ales una solida....asta e ...pe unii i-a pus Dumnezeu in postu de sefi si pe altii ca slugi.....cel mai dureros e ca unii...uita si fac pe slugile in fata cui nu trebuie....
Thheo draguta de tine,

Uite cum ne da cel rau ispite la toti:

1. Pai ma gandeam ca mama mea a stat acasa pina noi cei 4 copii am intrat in scoli, apoi cind fratele meu a inceput clasa intaia, a zis gata, eu vreau sa muncesc. Se trata de lipsa de bani, cereri mari la 4 copii in scoala. Perioada aia, cat mama a stat acasa, si ne tragea cite un papuc de casa in spate asa ca sa stim ca in ziua respectiva nu am invatat destul, si nu stiu cum se facea ca dansa sport n-a facut niciodata, insa nu gresea si ne tintea...ei, tu stii ceva? Este perioada cea mai placuta si cu amintirile cele mai frumoase. Nu voi uita niciodata. Ne astepta pe toti cu masa gat, cu hainutele noastre curate si calcate, intr-un partamnet mic de 2 camere, care straluceau de curatenie.

2. Sluga-- hmm, nu cred aa mama a fost un fel de sluga, daca vrem sa spunem asa, desi una platita, ca s-o luam si pe partea asta, a facut treaba in casa, iar pe tata l-apus la punct pentru respect. Cu vorba buna. Niciodata n-a ridicat tonul vocii, niciodata n-am vazut-o iesindu-si din minti etc. Imi lipseste.

3. Femeia de cariera - este fericita pe plan profesional - cea cre s-a realizat, insa nefericit in familie, daca sotul nu ajuta. Munca ei devine dubla. Eforturile ei sint duble:copii, cumparaturi, serviciu, curatenie, haine de spalat, gatit etc etc. E mult doar sa enumeri. Mama era mereu obosita dupa ce a inceput serviciul, desi nu-i lipseau cuvintele dragastoase pentru noi, totusi in momentul in care dansa a inceput serviciul, ceva s-a schimbat...

4. Eu sint o persoana cu cariera, sint in apogeul carierei mele, sint obosita moarta, imi dramuiesc timpul pretios, si lipsesc mult de acasa, intre 11-12 ore pe zi. Cu toate astea acasa, simt ca mor, am nevoie sa-mi tin mintea ocupata, sa fac ceva mereu.

5. Sa fii fericita asa cum esti, si sa te bucuri de viata.

6. Slugi astazi nu exista, draga mea, s-au terminat vremurile slugilor cm de multisor. Deci fruntea sus, esti o persoana cu credinta, o persoana de respectat, ti-ai crescut copiii, mari si frumosi. Uneori trebuie s afim multumitori lui Dumnezeu pentru tot, mult sau putin( inlcusiv eu).
Doamne ajuta!