View Single Post
Vechi 31.03.2009, 10:54:27
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
[COLOR=black]Sinucigasilor nu li se face slujba pentru ca se considera ca nu mai au credinta in Dumnezeu.[/COLOR]
Daca lipsa credintei impiedica savarsirea unei slujbe depline, problema este pusa foarte interesant. Gandesc insa: ce il indreptateste la a avea parte de o inmormantare cu slujba deplina pe un ateu (botezat totusi) sau pe un desfranat si urator de preoti si sfinti, pe un pedofil sau pe un criminal?

Este adevarat ca orice pacatos are sanse de intoarcere, pana in ultima secunda a vietii sale, insa atunci cand aceasta intoarcere nu are loc, de ce sa ii savarsim intreaga slujba de inmormantare? Gandesc la faptul ca pentru a savarsi o slujba deplina unui adormit este nevoie ca acela sa fi venit la biserica si sa se fi inchinat macar o secunda pe zi.

Eu cred ca si sinucigasii se pot mantui. Daca am fi trecut prin depresiile lor, poate toti am fi facut acelasi lucru. Si daca mai luam in consideratie rugaciunile celor apropiati lui, acelea pot lucra pana la Parusie. Deci, cred ca sunt sanse, chiar daca sunt minime.
Reply With Quote